RO EN
Coșul este gol

DOLJ: 9 asocieri de firme vor sa proiecteze Spitalul Regional de Urgenta Craiova

Noua asocieri, cu peste 50 de companii, au depus candidaturi pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Craiova, contractul avand o valoare de 76,86 milioane de lei. Acest spital va fi cel mai mare dintre cele trei SRU ce vor fi dezvoltate in Romania in anii urmatori (la Cluj, Craiova si Iasi), avand o valoare de investitie de 603 milioane de euro, o suprafata de teren de 26 ha si, in incinta, un centru de tratare a cancerului.
Candidaturile celor noua asocieri vor fi evaluate pana la finalul lunii martie 2022, dupa care va incepe etapa de depunere a ofertelor.
 
Cele noua asocieri ce au depus candidaturi pentru proiectarea SRU Craiova sunt:
  1. asocierea Cumulus Architecture (lider) - Kiklop Muhendislik Mimarlik Musavirlik (Turcia);
  2. asocierea Getrix SA (lider) - Khatib & Alami Consulting Engineers;
  3. asocierea 3TI Progetti Italia + Ingegneria Integrata SPA (lider) - ATI Project - Aduro Impex;
  4. asocierea Tractebel Engineering SA (lider) - Tractebel Engineering - ASSAR Architects - Viguier;
  5. asocierea Art&Build Architectes Selarl (lider) - Ingenium - Bureau d'Etudes Greisch - TPF Inginerie;
  6. asocierea Egis Batiments International (lider) - Gortemaker Algra Feenstra architects BV;
  7. asocierea NKY Architects & Engineers (lider) - Popaescu & Co;
  8. asocierea Politecnica Ingegneria ed Architettura SC (lider) - EKJ Radgivende Ingeniorer A/S;
  9. asocierea Nickl & Partner Architekten AG (lider) - Hayalgucu Tasarim – Tecnic Consulting Engineering Romania.
 
"In 2022 vom semna contractul de proiectare. In primele sase luni, conform caietului de sarcini, proiectantul are obligatia de a furniza toate studiile de teren, inclusiv DTAC si autorizatia de construire, urmand ca, dupa ce primim aceste documentatii, sa intocmim caietele de sarcini si sa lansam licitatia pentru atribuirea primei etape a lucrarilor de constructii. Prima faza a constructiei va acoperi organizarea de santier, amenajarea terenului, demolarea unor cladiri existente pe amplasament si executia lucrarilor de fundatii", a declarat Cristina Laura Gafton, director la Departamentul. Monitorizare Implementare Proiecte Spitale Regionale, Ministerul Sanatatii, intr-un interviu pentru TVR Craiova.
 
Lucrarile de constructii pot incepe spre finalul anului 2023
Noul SRU Craiova, investitie de 603 milioane de euro, va fi construit in zona de nord-vest a municipiului Craiova si va avea trei cai de acces. Una va fi dontr-un nod al drumului expres Craiova-Pitesti, iar celelalte doua din soseaua de centura (DN65). In plus, Consiliul Judetean (CJ) Dolj va construi un drum judetean care va asigura, de asemenea, unul din accesele la noul spital.
Lucrarile de constructii pot incepe, cel mai devreme, spre finalul anului 2023, termenul de finalizare a proiectului fiind programat in luna februarie 2028.
 
 
"Exista posibilitatea ca lucrarile de constructii sa inceapa spre finalul anului 2023. Ordinul de incepere dat primului subcontractant va fi, asadar, in 2023, spre final", a precizat Cristina Laura Gafton.
Potrivit Ministerului Sanatatii, finantarea pentru implementarea proiectului este asigurata din doua programe regionale. Prima etapa ar urma sa beneficieze de finantare prin POR 2014-2021, iar cea de-a doua faza, prin viitorul program operational dedicat sanatatii, unde va exista o axa speciala pentru spitalele regionale.
Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea SRU Craiova au fost aprobati prin HG in 2019, cand s-a depus si aplicatia de finantare, care a fost aprobata in 2020 attt de Guvernul Romaniei, cat si de Comisia Europeana. Pana in 2021 a fost obtinut si acordul de mediu.
Noua unitate medicala va fi formata din doua cladiri separate, conectate printr-un coridor de la sol la nivelul primului etaj, si va avea peste 800 de paturi. Cladirea principala a spitalului (S+P+5E) va include toate departamentele spitalului principal.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter