RO EN
Coșul este gol

ANDREESCU & GAIVORONSCHI: Trebuie aplicate principii corecte in arhitectura

Proiectul complexului de birouri City Business Centre (CBC), din Timisoara, realizat de arhitectii biroului Andreescu & Gaivoronschi din localitate, a fost laureat cu trofeul Green Building of the Year, indeplinind cele mai stricte criterii din punct de vedere estetic, tehnic, ecologic si financiar. Premiul a fost decernat de asociatia Romanian Green Building Council (RoGBC). De asemenea, proiectul a reprezentat Romania in cadrul expozitiei de arhitectura sustenabila de la Bruxelles, eveniment organizat cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea Consiliului Arhitectilor Europeni (ACE). "Lucrarile la ansamblul City Business Centre sunt in desfasurare, acesta fiind constituit din cinci cladiri de birouri cu spatii publice de tip galerii pietonale si holuri atrium. Trei imobile sunt deja functionale, pentru a patra cladire fiind deschisa finantarea si avand ca termen de finalizare prima parte a anului 2012", a declarat arh. Vlad Gaivoronschi, partener principal si membru fondator al biroului de arhitectura. Investitor este compania Modatim. Cladirea aflata in executie (S+P+M+5E+penthouse) va include 12.140 mp de spatii pentru birouri, sali de conferinte la mezanin (pe o arie totala de 1.326.mp), centre comerciale la parter (pe 1.334 mp) si o parcare subterana cu o suprafata totala de 1.782 mp. Cea de-a cincea cladire va fi definitivata pana la finele anului 2014, la finalizare CBC urmand a avea o arie construita totala de 9.097 mp si una desfasurata de 63.000 mp. Din punct de vedere al structurii constructive, imobilele au fundatii din radier general, structura din beton cu armatura rigida si grinzi metalice ajurate.
Un alt proiect realizat de arhitectii biroului Andreescu & Gaivoronschi, aflat in constructie, vizeaza executia unei parcari subterane in apropierea ansamblului CBC. Beneficiari sunt ADP Timisoara si compania Constructim. Obiectivul va avea doua niveluri, realizate din pereti mulati si totalizeaza o arie construita de 4.300 mp si una desfasurata de 9.365 mp.
Domeniul arhitecturii isi va reveni treptat
Cu toate ca piata constructiilor a traversat o perioada dificila ca urmare a recesiunii economice si a lipsei de lichiditati, biroul Andreescu & Gaivoronschi a reusit sa-si mentina numarul de angajati. Arhitectii timisoreni considera ca piata isi va reveni treptat. "Speram ca aceasta criza sa ofere ragazul celor indreptatiti in a regandi prioritatile in materie de constructii si a adopta principiile corecte ale unei politici pentru arhitectura si urbanism de calitate in Romania. Noi vom continua sa contribuim la atingerea acestui deziderat. In general, proiectele pe care le dezvoltam vizeaza lucrari de constructii civile, dar incercam sa facem din acestea adevarate lucrari de arhitectura, respectiv sa aiba valoare socio-culturala si sa fie creative din punct de vedere estetic si tehnic", a precizat Vlad Gaivoronschi.
Referindu-se la dezvoltarea urbana a municipiului Timisoara, arhitectul este de parere ca realizarea unui Plan Urbanistic General (PUG) echilibrat va avea un impact benefic pentru localitate in urmatorii ani. "Vor prinde contur cateva investitii incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), majoritatea finantate din fonduri europene. De asemenea, se va crea partial zona pietonala din proximitatea vechii cetati, urmand si finalizarea proiectului de restaurare a fatadelor cladirilor istorice, demarat in anii anteriori", a concluzionat arhitectul.
In viitor, proiectantii au in vedere organizarea de concursuri de arhitectura ce vor avea un impact major in dezvoltarea municipiului (impreuna cu Ordinul Arhitectilor si cu autoritatile locale). Un exemplu in acest sens este dat de modernizarea sau chiar reconstruirea stadionului de fotbal din Timisoara si executia unei sali polivalente cu o capacitate de circa 10.000 de locuri.
***
Biroul de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi a fost infiintat in anul 1990 in Timisoara, la initiativa arhitectilor Vlad Gaivoronschi si Ioan Andreescu. Printre proiectele de referinta realizate de acestia se afla restaurarea Hotelului Savoy, din localitate, conversia parcului industrial Galeria 1, amenajarea agentiei comerciale si de relatii cu publicul Romtelecom din Bucuresti, precum si diverse imobile rezidentiale si comerciale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter