RO EN
Coșul este gol

DOLJ: Investitie de 21 milioane euro intr-un campus pentru invatamant dual

Consiliul Judetean Dolj a aprobat constituirea Consortiului Regional Integrat pentru Invatamantul Dual Craiova pentru infiintarea unui campus de 21 milioane euro, proiect care ar urma sa beneficieze de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, Consortiului Regional Integrat pentru Invatamantul Dual Craiova este un parteneriat intre Consiliul Judetean Dolj, in calitate de lider, Primaria Craiova, Universitatea din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Aerospatiala INCAS, unitati scolare si agenti economici.
„Proiectul vine in sprijinul elevilor si studentilor cu oportunitati economice reduse pentru a absolvi si pentru a obtine calificare profesionala care sa permita integrarea imediata sau rapida pe piata muncii. In acelasi timp, ecosistemele industriale locale si regionale vor fi sprijinite cu viitori angajati, absolventi sau persoane recalificate, care vor detine competente relevante pentru noile tendinte de pe piata fortei de munca. Pentru realizarea acestui proiect, se vor accesa fonduri europene puse la dispozitie prin Planul National de Redresare si Rezilienta. In cadrul PNRR, vor fi finantate minim 10 campusuri profesionale”, a spus Cosmin Vasile.
Prin intermediul acestui consortiu, CJ Dolj va depune proiectul pentru obtinerea finantarii, prin PNRR, pentru construirea unui campus nou destinat invatamantului dual in zona Aeroportului Craiova, acolo unde Consiliul Judetean detine 8 hectare de teren.
„Am invitat toate liceele tehnologice si tehnice sa faca parte din acest consortiu si cea mai mare parte au achiesat. Este un proiect care are finantare de 21 milioane euro, sunt 10 proiecte in tara eligibile pe PNRR, si sa speram ca suntem una din regiunile care va castiga aceasta finantare. Avem in zona Aeroportului Craiova 8 hectare de teren unde putem sa construim de la zero laboratoare, ateliere si tot ce inseamna campus pentru invatamantul dual”, a mai spus presedintele CJ Dolj.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter