RO EN
Coșul este gol

SOUTH PACIFIC: Constructia ansamblului ecologic Avalon incepe in 2011

Societatea South Pacific va dezvolta toate proiectele marca Ozone Homes pe care le are in portofoliu, utilizand exclusiv tehnologii de constructie si materiale ecologice. Potrivit opiniei lui Andrew Prelea, presedintele companiei, nu va fi ignorat nici aspectul costurilor de executie, achizitie si exploatare, firma avand in vedere mentinerea unor preturi competitive ale unitatilor locative. Receptat ca produs destinat productiei in masa, conceptul este unic in Romania. In 2011, grupul va incepe lucrarile de constructie a ansamblului rezidential Avalon, care va fi realizat utilizandu-se tehnologia Ozone Homes.
 
Andrew Prelea, presedinte al companiei South Pacific: "Tehnologia utilizata la constructia proiectelor Ozone Homes a fost obtinuta in urma a doi ani de cercetare si dezvoltare, intentia noastra fiind aceea de a introduce pe piata locuinte practice, ecologice si avantajoase din punct de vedere financiar. Obiectivele vor fi proiectate tinandu-se cont de conditiile climatice din Romania, rezultatul fiind constituit de reducerea costurilor de intretinere cu peste 40%. De asemenea, cladirile vor fi asigurate antiseismic si aliniate la noile norme europene referitoare la emisiile de gaze cu efect de sera, care vor intra in vigoare pana in 2020. Primul proiect realizat in acest fel este cartierul Avalon, a carui executie va fi inceputa in anul 2011. Ansamblul va avea trei imobile (P+1E), ce vor include 40 de apartamente cu doua sau trei camere, avand suprafete cuprinse intre 51 mp si 74 mp. Cartierul va fi localizat in zona de nord a Capitalei, in zona Tunari. Insasi denumirea Ozone Homes indica preocuparile noastre pentru protectia mediului. Obiectivele respective implica solutii integrate ecologice, incepand din stadiul de fabricare a materialelor de constructii, pana la exploatarea propriu-zisa a locuintelor. Pe parcursul tuturor proceselor, nu exista emisii de dioxid de carbon. Consumul de gaz si energie electrica sunt reduse mai ales prin utilizarea de produse si instalatii eficiente. Totodata, izolarea superioara si folosirea unor sisteme de recuperare a caldurii degajate in interior determina diminuarea pierderilor de caldura prin sistemul structural in timpul sezonului rece si ajuta la ventilarea aerului in anotimpul cald. Dintre beneficiile aduse antreprenorilor prin intrebuintarea unui astfel de sistem de constructii pot fi mentionate: utilizarea unor materiale biodegradabile, reciclabile, durabile si a unor procedee de fabricare si depozitare (nepoluante si cu un grad inalt de economisire a energiei); folosirea de elemente constructive prefabricate pentru a evita generarea de deseuri reziduale pe santier; reducerea costurilor de transport prin posibilitatea productiei materialelor necesare pe plan local, precum si reducerea la minimum a emisiilor de carbon in timpul procesului de executie. Tehnologia permite realizarea de imobile cu pana la sapte etaje, insa am luat decizia de a construi numai cladiri cu maximum patru niveluri supraterane, pentru asigurarea unui confort optim".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter