RO EN
Coșul este gol

ADAMA: Unii dezvoltatori imobiliari platesc pentru erorile din perioada 2007-2008

 
Dezvoltatorul Adama Holding Israel, controlat de fondurile de investitii Tiger Global si Immoeast, este cotat la bursa din Tel Aviv, in primul trimestru al acestui an obtinand venituri de 5,16 milioane de euro. Grupul desfasoara activitati pe pietele imobiliare din Romania, Ucraina, Republica Moldova si Turcia, cele mai importante afaceri ale companiei derulandu-se in tara noastra. Referitor la situatia dificila de pe piata imobiliara, Asher Lax, director de marketing / vanzari in cadrul companiei, a precizat ca, in prezent, majoritatea dezvoltatorilor are probleme din cauza greselilor pe care le-a facut in perioada de «boom» imobiliar.
Asher Lax, director de marketing / vanzari al Adama: "In ultimii ani, multe proiecte rezidentiale au fost blocate, in timp ce companii importante de pe piata constructiilor au intrat in insolventa. Dezvoltatorii imobiliari considera ca recesiunea economica este principala cauza a acestei situatii, insa parerile sunt impartite. Sigur ca actualul context economic constituie un factor decisiv pentru perioada grea din sectorul specific, insa si dezvoltatorii sunt responsabili de aceasta situatie. Una dintre erorile cele mai mari ale investitorilor este reprezentata de costurile ridicate la care au achizitionat terenurile, acestia alandu-se, in prezent, in imposibilitatea de a reduce preturile pentru a le alinia la noile cerinte ale pietei. O alta greseala frecventa consta in conceperea si gestionarea proiectelor de catre persoane fara experienta in domeniu. De obicei, arhitectii isi doresc sa lucreze proiecte memorabile, proiectand cladiri ale caror costuri de constructie sunt ridicate, fara a se tine cont de un raport calitate - pret optim. Orice detaliu arhitectural trebuie sa aiba, pe langa un aspect estetic, o utilizare practica pentru a-si justifica costul. Pretul este decisiv in ceea ce priveste formarea deciziei de cumparare a unei locuinte in Romania. Astfel, se cauta apartamente cu suprafete medii. O unitate locativa cu doua camere si cu o suprafata de 120 mp nu este intalnita nici in Paris sau in New York. Nu inteleg cum preturi de 1.600 euro / mp rezista, inca, pe piata. Totodata, pentru ca un proiect sa aiba succes, constructia trebuie executata de un antreprenor experimentat si verificata frecvent de o firma de project management".
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter