RO EN
Coșul este gol

DTZ ECHINOX: Investitorii isi recapata increderea in piata imobiliara

Investitiile in proprietatile comerciale din Romania au insumat, anul trecut, 292,9 milioane de euro, in crestere cu 138% fata de nivelul din 2009, potrivit celui mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, intitulat «Investment Market Update». "Anul trecut au existat multi investitori aflati in dificultate. Totusi, piata a castigat mai multa incredere in ultimul trimestru, cand s-a inregistrat cea mai mare tranzactie din domeniu, in valoare de 101,2 milioane de euro. Pentru 2011, estimam un volum de investitii cuprins intre 400 milioane de euro si 500 milioane de euro, reprezentand o crestere de 30% - 60%, fata de nivelul din anul precedent", a declarat Cristian Ustinescu, director in cadrul companiei DTZ Echinox. Conform raportului citat, cele mai multe tranzactii din 2010 au vizat proprietatile comerciale (in special, segmentul de retail), pentru anul in curs estimandu-se o majorare a numarului tranzactiilor cu spatii de birouri.
La nivel european, investitiile in segmentul imobiliar comercial au atins valoarea de 95,9 miliarde euro in 2010, reprezentand o crestere de 53% fata de nivelul din 2009 (62 miliarde euro), potrivit DTZ Echinox. Pentru anul in curs se estimeaza o crestere de 28% a indicatorului respectiv, pana la 123 miliarde euro. La o baza de raportare trimestriala, in perioada octombrie - decembrie 2010 valoarea investitiilor specifice a insumat 30,8 miliarde euro, fiind cu 36% superioara nivelului din cele trei luni anterioare. "Dintre principalele state europene, Franta si Germania au inregistrat cele mai pronuntate cresteri ale volumelor de investitii in trimestrul al IV-lea, fiind consemnate majorari de 73%, respectiv 72%. In celelalte tari europene valoarea fondurilor alocate pentru dezvoltarea de centre comerciale in 2010 a fost cu aproape 5% mai mare in raport cu 2009. "Sunt tot mai vizibile semnale pozitive pe pietele imobiliare din Europa, in special pe segmentul proprietatilor de tip «prime». Ca urmare, ne asteptam ca investitorii sa-si recapete increderea in piete, iar numarul tranzactiilor sa creasca, impulsionand volumele de investitii, care speram sa atinga valoarea de 123 miliarde euro pana la sfarsitul anului", a declarat Tony McGough, reprezentant al departamentului de cercetare al DTZ Echinox. Informatii suplimentare, la www.dtz.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter