RO EN
Coșul este gol

CE ROVINARI: Investitie de un miliard de euro intr-o noua centrala

Complexul Energetic (CE) Rovinari va construi o centrala cu o capacitate de 500 MW, in urma unei investitii estimate la aproximativ un miliard de euro. Compania, aflata sub egida Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), a contractat deja o firma de consultanta care sa-i ofere asistenta in negocierile cu investitorii interesati de proiect. Noul grup energetic va functiona utilizand drept combustibil de baza lignitul si va fi executat pe amplasamentul din Rovinari, in judetul Gorj. Centrala va avea o putere instalata de 400 MW (constand in doua unitati energetice a 200 MW fiecare) si face parte din strategia de dezvoltare a CE Rovinari din perioada 2009-2020.
Planurile de investitii ale companiei includ, de asemenea, efectuarea unor lucrari de reabilitare a blocurilor energetice nr. 4 si nr. 5, executia unei instalatii de reducere a noxelor, extinderea si modernizarea unui depozit de carbune, realizarea circuitelor tehnologice magistrale de halda si carbune din zona de nord a carierei Pinoasa, precum si ecologizarea terenurilor afectate de proiectele respective de investitii.
CE Rovinati a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 795,3 milioane de lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter