RO EN
Coșul este gol

ABB: Comenzi de 24 milioane USD pentru un proiect in Tulcea

ABB Romania, subsidiara producatorului american de tehnologii pentru automatizari ABB, a anuntat contractarea unor lucrari in valoare de 24 milioane USD, in cadrul unui proiect energetic. Acesta va consta in constructia unei statii electrice utilizate in vederea conectarii unui parc eolian de 700 MW la reteaua nationala de transport. Comenzile au fost primite in ultimul trimestru al anului trecut, beneficiari fiind societatea Transelectrica - Compania Nationala de Transport al Energiei si un consortiu format din patru companii europene. Unitatea, avand o capacitate de 400 kV cu izolatie in aer (AIS), va fi amplasata in judetul Tulcea, pe malul Dunarii, iar ABB va realiza lucrarile de proiectare, inginerie, furnizare a echipamentelor necesare si pe cele de punere in functiune. Astfel, societatea va livra pe santier o gama complexa de echipamente de comutatie, transformatoare de putere si de masura, sisteme pentru control si protectie, precum si un sistem de automatizare pentru statii de tip IEC 61850, care va facilita comunicarea cu unitatea. "Acesta este un exemplu despre modul in care tehnologia ABB contribuie la integrarea energiei regenerabile in cadrul retelelor de transport. Centrala va asigura cresterea disponibilitatii de energie si consolidarea fiabilitatii retelei electrice", a declarat Oleg Aleinikov, seful departamentului pentru statii electrice, parte a diviziei de sisteme Energetice din cadrul ABB.
Proiectul este finantat de un consortiu al carui lider este reprezentat de compania Verbund (din Austria), proprietara societatilor Alpha Wind si CAS Regenerabile. Alti parteneri sunt firmele Beta Wind Romania si Land Power Inergia, din Italia.
Concernul ABB desfasoara activitati in aproximativ 100 de tari, avand circa 117.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de peste 30 miliarde USD. Informatii suplimentare, la www.abb.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter