RO EN
Coșul este gol

WIND POWER: Este necesara inlocuirea unitatilor de productie a energiei electrice

Peste 55% din infrastructura din domeniul productiei si distributiei de energie electrica din Romania va trebui inlocuita cu unitati noi, pana in anul 2035, potrivit directorului pentru energie, petrol si gaze naturale din cadrul Ministerului Economiei, Alexandru Sandulescu, prezent la evenimentul Wind Power Conferences - Bucuresti, care are loc in perioada 18 - 19 ianuarie 2011. Reprezentantul guvernului a anuntat ca datele sunt incluse in proiectul de revizuire a strategiei energetice 2007 - 2020, aflat in evaluare la Comisia Europeana. Potrivit documentului, Romania dipune de o putere totala instalata de 20.437 MW, din care puterea disponibila nu depaseste 16.445 MW, in contextul in care se estimeaza ca, in anul 2035, tara noastra va avea nevoie sa genereze efectiv peste 20.000 MW. Astfel, pana in 2020, este prevazuta inlocuirea unor capacitati ce produc 5.544 MW, reprezentand circa 28% din total, urmand ca pana in 2035 sa fie schimbate centrale insumand 11.066 MW.
Conferinta pe tema energiilor eoliene ce are loc in Capitala abordeaza perspectivele si potentialul acestui domeniu in Romania, segment aflat in expansiune in ultimii doi ani, in pofida contextului economic dificil.
Printre temele dezbatute se afla asigurarea finantarii proiectelor, dezvoltarea afacerilor din domeniu la nivel regional prin sustinerea firmelor locale, posibilitatile de racordare a fermelor eoliene la retelele nationale si colaborarea investitorilor privati cu marile companii de stat. De asemenea, sunt prezentate tehnologii noi in domeniu si solutiile guvernului pentru sustinerea initiativelor.
La eveniment sunt prezenti oficiali ai Uniunii Europene si ai autoritatilor administrative ale Romaniei, investitori si companii mari din domeniu, experti juridici, consultanti si analisti din domeniu. Informatii suplimentare, la www.greenpowerconferences.co.uk

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter