RO EN
Coșul este gol

BRASOV: Credit BERD de 10 milioane euro pentru reabilitare unitati de invatamant

Primaria Brasov ar putea contracta un credit de pana la 10 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o perioada de rambursare de 10 ani si o perioada de gratie de trei ani, pentru reabilitarea energetica a scolilor.
"BERD are un program de finantare rambursabila prin care poate acorda credite de pana la 10 milioane de euro, in conditii foarte avantajoase. In primii trei ani de la accesarea finantarii nu se platesc rate, aceasta fiind perioada de gratie, iar termenul de rambursare a creditului este de 10 ani. Programul se refera la eficientizarea energetica a cladirilor publice. Am facut un inventar si ne-am incadra in aceasta valoare pe acordul cu BERD-ul, care este unul foarte bun, cu comisioane si dobanzi nesemnificative in raport cu oferta bancilor comerciale. In discutia cu care o avem cu BERD am decis sa ne raportam la institutiile de invatamant, respectiv crese, scoli si gradinite. Este o solutie pe care o luam in calcul si pe care o vom propune Consiliului Local", a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brasov.
In acest moment, pentru reabilitare energetica a unor cladiri care au destinatii de spatii pentru invatamant municipalitatea a pregatit mai multe proiecte, aflate in diferite stadii, care ar putea fi finantate inclusiv prin acest acord, si in plus are in vedere si proiecte noi, care trebuie elaborate de la partea de documentatie si pana la cea de executie. "Desigur ca pastram in calcul si posibilitatea de a accesa o axa de finantare nerambursabila cu fonduri europene pentru acest tip de proiecte", a precizat primarul.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter