RO EN
Coșul este gol

BIHOR: Finantare de 7 milioane euro pentru noul Parc stiintific si tehnologic Oradea

Un parc stiintific si tehnologic in valoare de 32,9 milioane de lei (circa 7 milioane de euro) va fi dezvoltat in Oradea. Contractul de finantare a fost semnat la inceputul acestei saptamani intre Consiliul Judetean (CJ) Bihor, Universitatea din Oradea, Societatea Parcuri Industriale Bihor SA si Societatea Parc Stiintific si Tehnologic Bihor. Din suma de 32,9 milioane de lei, 16,1 milioane de lei (49%) reprezinta grant nerambursabil, 15,3 milioane de lei (46,5%) este contributia proprie - cheltuieli eligibile, iar 1,4 milioane de lei (4,5%) sunt cheltuieli neeligibile.
Cladirea in care va functiona noul parc stiintific si tehnologic va avea un regim de P+2E si va fi construita in vecinatatea Universitatii Oradea, pe un teren de 7.622 mp, situat in intravilanul municipiului Oradea. La nivelul parterului (1.934,83 mp suprafata utila), proiectul propune amenajarea unei zone de cercetare si prototipare cu laboratoare si o sala de conferinte cu o capacitate 300 de persoane. La etajul 1 (1.543,6 mp suprafata utila) vor fi amenajate laboratoare de tip Open Lab si Makers Eco-System, iar la etajul 2 (1.421,21 mp suprafata utila) vor functiona laboratoare de inovare si Makers Eco-System (4).
Perioada de implementare a proiectului este 34 de luni, intre 21 septembrie 2020 si 31 iulie 2023.
In cadrul proiectului vor fi realizate 5 transferuri tehnologice, 5 studii tehnologice oferite intreprinderilor, doua activitati de internationalizare, un eveniment/ curs de formare in inovare si se vor crea 5 locuri de munca in domeniul tehnologiilor avansate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter