RO EN
Coșul este gol

BACAU: Investitii de 195 milioane de lei pentru modernizarea aeroportului

Cresterea capacitatii portante si modernizarea pistei de decolare - aterizare si a suprafetelor de miscare din cadrul Aeroportului International "George Enescu" din Bacau vor costa 195 milioane de lei (inclusiv TVA), din care 163,12 milioane de lei reprezinta lucrarile de constructii-montaj. Conform documentatiei tehnice revizuite si aprobate in prima parte a acestui an, se vor derula lucrari la pista de decolare-aterizare (inclusiv acostamente) pe o suprafata de 197.789 mp, la caile de rulare Charlie (27.603 mp) si Delta (5.798 mp), de racordare a platformei de stationare a aeronavelor la caile de rulare (10.413 mp), la platformele antisuflu (8.168 mp), la drumurile perimetrale de securitate (25.450 mp) si pentru amenajarea RESA (72.000 mp). Durata de executie a proiectului este de 18 luni de la data inceperii lucrarilor.
Pentru derularea investitiei, autoritatile locale intentioneaza sa obtina fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. In prezent, se actualizeaza documentatia care sta la baza cererii de finantare, conform ghidului solicitantului, care a fost publicat in decembrie 2017.
Proiectul major de modernizare a aeroportului din Bacau a fost demarat inca din anul 2013, fiind derulat in mai multe etape. Recent, in luna mai 2018 a fost receptionat noul turn de control si anexa acestuia. In prezent se mai lucreaza la constructia unei parcari pentru pasageri, obiectiv al carui termen de finalizare este stabilit in luna noiembrie 2018.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter