RO EN
Coșul este gol

TERASTEEL a deschis fabrica din Serbia si tinteste vanzari de 28 milioane de euro

Grupul Teraplast a deschis fabrica TeraSteel Serbia, specializata in productia de panouri sandwich, prima unitate de productie din strainatate inaugurata dupa 1990 si aflata integral in proprietatea unei firme romanesti. Conform estimarilor companiei, noua unitate va genera vanzari de 28 milioane de euro in 2018.
"Extinderea activitatii grupului Teraplast in Serbia, odata cu deschiderea fabricii din Leskovac, este un nou pas in procesul nostru de dezvoltare, in linie cu obiectivele grupului pe termen lung. In 2018, pentru TeraSteel Serbia tintim vanzari de 28 milioane de euro, iar in ceea ce priveste pietele deservite, majoritatea livrarilor merge atat catre piata din Serbia, cat si in tari din zona Balcanica", a declarat Dorel Goia, presedintele consiliului de administratie al Teraplast.
Productia va deservi, astfel, tari precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru, dar si piete secundare cum sunt cele din Ungaria, sudul Romaniei si nordul Greciei.
Fabrica din Serbia are o capacitate de productie similara celei a subsidiarei TeraSteel Bistrita, unul dintre liderii pietei de panouri sandwich, respectiv 2,2 milioane mp/an, dar si utilaje similare. Panourile sandwich sunt folosite in realizarea constructiilor de tip industrial, precum hale, depozite, centre comerciale si depozite frigorifice.
"Leskovac a aratat din nou faptul ca este un oras oportun in atragerea de investitii. Ne vom asigura ca TeraSteel va beneficia de toate conditiile necesare derularii activitatii in orasul nostru", a declarat Goran Cvetanovic, primarul orasului Leskovac.
In luna iunie 2017, grupul Teraplast a cumparat, cu 4,3 milioane de euro, producatorul de panouri sandwich Interlemind, din Serbia. Fabrica va beneficia, pana la sfarsitul acestui an, de investitii de 2,7 milioane de euro in dezvoltare si de capital de lucru de 4 milioane de euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter