RO EN
Coșul este gol

SSAB: Achizitia Ruukki a generat o crestere trimestriala de peste 53% a afacerilor

Producatorul suedez de otel SSAB, ce a preluat recent activele grupului finlandez Rautaruukki, a raportat o crestere cu 53,1% a cifrei de afaceri din perioada iulie-septembrie 2014, pana la 13,31 miliarde coroane suedeze (SEK), echivalentul a 1,43 miliarde euro, evolutia fiind datorata in special achizitiei Ruukki, companie ce a avut un aport de 3,5 miliarde SEK (381,5 milioane de euro) la incasarile totale. In ceea ce priveste activitatea din primele noua luni ale anului in curs, SSAB a inregistrat o majorare cu 20,5% a vanzarilor, pana la 32,55 miliarde SEK (3,5 miliarde euro). Consolidarea activelor Rautaruukki s-a realizat integral la data de 29 iulie 2014. "Profitul realizat in trimestrul al treilea al acestui an s-a situat la 409 milioane SEK (44,2 milioane de euro), fiind cu aproape un miliard SEK (108 milioane de euro) superior celui consemnat in acelasi interval din 2013. Evolutia optima s-a datorat in special rezultatelor foarte bune din America de Nord, unde am consemnat cresteri atat la nivelul preturilor, cat si al productivitatii. Cererea din Europa s-a mentinut stabila, fiind influentata numai de sezonalitate. La nivelul pietei globale a otelurilor speciale, trendurile au fost diferite: stabilitate in SUA si Europa, respectiv inca provocatoare in Asia. Estimam ca operatiunile din America de Nord vor continua sa se dezvolte semnificativ, datorita cresterii stabile a cererii provenite de la utilizatorii finali, in timp ce orice previziune de ansamblu pentru piata europeana este foarte dificil de realizat, din cauza mentinerii imprevizibilitatii conflictului ruso-ucrainean, insa putem preconiza o stabilizare la nivelul preturilor si cantitatilor comercializate", a declarat Martin Lindqvist, presedinte si CEO al SSAB.
 
Crestere cu 2% a productiei globale de otel, in primele noua luni
Potrivit datelor World Steel Association (WSA), productia globala de otel din primele noua luni ale anului in curs s-a situat la 1,231 milioane de tone, fiind in crestere cu 2% fata de datele raportate in aceeasi perioada din 2013. Productia din China s-a majorat cu 2%, in linie cu celelalte tari din Asia, cea din Europa (EU28) cu 3%, iar cea din America de Nord cu 2%. Pentru intregul an, analistii WSA estimeaza mentinerea ritmului de +2% la nivelul productiei globale. De asemenea, pentru 2014 se previzioneaza o majorare cu 4% a consumului de otel din EU28, cu 6% in America de Nord si in China cu 1% (rezultate mult mai slabe fata de cresterea de 6% din 2013).
In al doilea trimestru al acestui an a fost semnata o noua intelegere cu grupul minier suedez LKAB (Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag) referitoare la livrarile de minereu de fier din perioada aprilie 2014 - martie 2015, potrivit careia pretul minereului de fier achizitionat se reglementeaza trimestrial. In ceea ce priveste livrarile din trimestrul al treilea, intarirea dolarului american a determinat o scadere de 8% a pretului in coroane suedeze, comparativ cu cele trei luni anterioare si cu 26% fata de aceeasi perioada din 2013.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter