RO EN
Coșul este gol

RUUKKI: Noua linie de productie a panourilor termoizolatoare, in Ucraina

 
Grupul Rautaruukki (Ruukki), producator finlandez de structuri metalice pentru constructii, a consemnat in primul trimestru din 2010 venituri totale de 675 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada din 2010. Pentru intregul an, reprezentantii concernului estimeaza o majorare de cel putin 25% a livrarilor, care va determina si o evolutie optima a profitabilitatii firmei. Totodata, compania a raportat un salt de 33% al volumului de comenzi primite in perioada ianuarie - martie 2011, in comparatie cu intervalul corespunzator din 2010, iar profitul operational s-a cifrat la 25 milioane de euro. "Sustinuta de pietele aflate in curs de dezvoltare, economia mondiala s-a situat pe un trend ascendent in primul trimestru din 2011. Livrarile Ruukki in aceste tari au avut un aport de 23% la cifra de afaceri a grupului, fata de cota de 17% din primele trei luni ale anului trecut", a declarat Sakari Tamminen, directorul executiv al companiei. Cresterea veniturilor s-a datorat in special diviziei de structuri metalice, ale carei vanzari au sporit cu 37%, pana la 478 milioane de euro. De asemenea, rezultate optime au fost inregistrate si in domeniul constructiilor, afacerile Ruukki Construction inregistrand o crestere de 23%, pana la 135 milioane de euro, in timp ce Ruukki Engineering a consemnat o dezvoltare de 46% a afacerilor (62 milioane de euro).
Avand in vedere contextul favorabil si previziunile pozitive privind evolutia grupului, managerii Ruukki au inaugurat, recent, o linie de productie a panourilor termoizolatoare (tp «sandwich») in cadrul fabricii Kopylov, situata in apropiere de Kiev (Ucraina). Valoarea investitiei s-a situat la 5 milioane de euro, obiectivul avand o capacitate de productie de 1,1 milioane mp /an. Informatii suplimentare, la www.ruukki.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter