Piata locala de tigla metalica, evaluata la circa 100 de milioane de euro in 2016, ar putea creste cu pana la 15% in acest an, urmand a ajunge la circa 115 milioane de euro, potrivit estimarii lui Andrei Sulyok, directorul general al producatorului de acoperisuri metalice Lindab Romania. Printre principalele tendinte din domeniu se vor mentine preferintele romanilor pentru culori speciale si cresterea interesului pentru acoperisurile din tabla faltuita.
"Cererea de sisteme de acoperisuri in culori din gama gri inchis pana la negru si-a mentinut trendul crescator in 2016, indeosebi in nordul tarii. Tigla metalica ramane in topul preferintelor romanilor, insa primim tot mai multe solicitari pentru tabla faltuita, comparativ cu anii precedenti. Clientii revin cumva la traditie, pe care reusesc sa o imbine cu aspectul modern oferit de produsele actuale din gama de acoperisuri faltuite", a precizat Andrei Sulyok.
In acest context, Lindab Romania a consemnat o dublare a solicitarilor de acoperisuri din tabla prefaltuita in primele sase luni ale acestui an, precum si o tendinta noua pe piata, de crestere a cererii de produse in nuante de gri, cu acoperire speciala (mat/ high build polyester). Tot in acelasi interval, compania a inregistrat o crestere importanta a cererilor pentru solutii de acoperis potrivite renovarilor de cladiri istorice. "De departe, renovarile istorice se detaseaza atat ca importanta, cat si din punct de vedere estetic, iar Lindab are in portofoliu o gama larga de materiale astfel incat sa ofere, de fiecare data, cea mai potrivita solutie", a mai spus Andrei Sulyok.
Inca de la inceputul anului, Lindab Romania a implementat o strategie de simplificare a activitatii propriilor angajati, prin introducerea de noi aplicatii software, instrumente de lucru si rapoarte accesibile in functie de competente si nevoi. De asemenea, compania continua sa imbunatateasca produsele si sistemele disponibile pe piata locala, atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic, aliniate inovatiilor lansate periodic in cadrul centrului de cercetare si dezvoltare detinut de grup in Suedia.
***
Lindab Romania este subsidiara locala a grupului suedez Lindab, cu afaceri anuale de 750 milioane de euro, activitati in 31 de tari si peste 4.300 de angajati. Conform datelor publice, compania realizeaza vanzari anuale de 16-20 milioane de euro, avand sediul si fabrica in Stefanestii de Jos (judetul Ilfov) si un punct de lucru in Cluj-Napoca.