RO EN
Coșul este gol

LINDAB incheie primul trimestru cu o crestere de 12% a vanzarilor

Concernul suedez Lindab a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, o majorare de 12% a vanzarilor in comparatie cu aceeasi perioada din 2010, pana la valoarea de 155 milioane de euro, fiind consemnat al treilea trimestru de crestere succesiva a veniturilor. "Totusi, nivelul real al cererii este greu de evaluat, tinand cont de faptul ca perioada ianuarie - martie este intotdeauna defavorizata de caracterul sezonier. In acelasi timp, trebuie avut in vedere ca perioada de raportare (primele trei luni din 2010) a fost puternic afectata de conditiile meteorologice. In raportul interimar aferent celui de-al patrulea trimestru al anului 2010 aratam ca este putin probabil ca obiectivul de crestere organica de 8% sa fie atins pana la sfarsitul lui 2011. Aceasta afirmatie se baza pe estimarile de evolutie a pietelor externe si excludea efectul majorarilor de preturi din acest an pentru a compensa scumpirea otelului. Conditiile de pe piata nu s-au schimbat de atunci, iar fluctuatiile costurilor materiilor prime sunt greu de anticipat. In consecinta, ne mentinem viziunea asupra anului 2011 si ne dorim o performanta superioara evolutiei generale a sectorului de constructii", a declarat David Brodetsky, presedintele grupului.
Din punct de vedere regional, vanzarile din tarile nordice au sporit cu 13%, piata suedeza dezvoltandu-se sustinut. Livrarile din Europa de Vest s-au majorat cu 5%, in timp ce statele din Europa Centrala si de Est si din Comunitatea Statelor Independente (CSI) au anuntat evolutii medii de 28%. Potrivit informatiilor subsidiarei din tara noastra, vanzarile Lindab Romania in primele trei luni ale anului in curs s-au situat la niveluri acceptabile. Informatii suplimentare, la www.lindab.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter