RO EN
Coșul este gol

LINDAB a achizitionat un producator italian de sisteme pentru ventilatii

Grupul suedez Lindab, unul dintre cei mai importanti producatori globali de profile metalice si sisteme pentru ventilatii, a anuntat ca va achizitiona compania italiana MP3 Srl, unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme pentru climatizare de interior si cu competente superioare in domeniul protectiei la fum si antiincendiu. Potrivit datelor Lindab, achizitia face parte din strategia holdingului de consolidare a pozitiei de furnizor international de sisteme complete pentru ventilatie, precum si de crestere a gradului de acoperire a pietei. MP3 este o companie situata in zona de nord a Italiei, in Padova si are o cifra anuala de afaceri de 210 milioane de coroane suedeze - SEK, echivalentul a circa 22 milioane de euro, un profit operational de 20 milioane SEK (doua milioane de euro) si 95 de angajati. Aproximativ 50% din vanzarile MP3 se realizeaza in Italia, cealalta jumatate reprezentand exporturi in mai multe tari europene. "Este o achizitie strategica importanta, care completeaza si imbunatateste oferta noastra in solutii de ventilatie si ne consolideaza pozitia detinuta in acest domeniu. In plus, preluarea MP3 ne asigura relatii de afaceri si contacte cu noi piete, in special in regiunea de sud a Europei", a declarat Anders Berg, presedinte si CEO al grupului Lindab.
Potrivit datelor holdingului suedez, achizitia va avea efecte pozitive asupra situatiei financiare a Lindab incepand din exercitiul fiscal viitor. Tranzactia va fi supusa aprobarii autoritatilor competente din Italia, procesul urmand a fi incheiat la jumatatea lunii ianuarie 2015.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter