RO EN
Coșul este gol

Comisia Europeana a autorizat preluarea grupului Ondura de catre Kingspan

Comisia Europeana a aprobat, conform Regulamentului UE privind fuziunile, achizitia companiei franceze Ondura, de catre grupul britanic Kingspan, producator de si panouri termoizolante, sisteme pentru pardoseli si solutii de iluminat si ventilatie. Ondura este activa in productia si comercializarea de sisteme usoare de acoperis si solutii de hidroizolatie. Comisia a concluzionat ca tranzactia nu ridica probleme de concurenta, avand in vedere impactul sau foarte limitat asupra structurii pietei. Tranzactia a fost revizuita in cadrul procedurii simplificate de control al fuziunilor. In februarie 2022, Kingspan a ajuns la un acord pentru preluarea Ondura Group in schimbul sumei de 550 de milioane de euro.
Ca efect al acestei tranzactii, Kingspan, proprietarul companiilor romanesti TeraSteel si Wetterbest, se extinde pe piata locala a acoperisurilor prin preluarea Onduline, subsidiara Ondura.
Onduline Materiale de Constructii, cu sediul in Bucuresti, este activa pe piata din 1994 si a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de aproape 11 milioane de lei.
Kingspan a intrat pe piata romaneasca in 2015, in urma achizitiei producatorului de panouri termoizolante Megaprofil din Buzias. Grupul, format din companiile Kingspan, Wetterbest si TeraPlast a realizat afaceri agregate de peste 800 de milioane de lei in 2021.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter