Connections (CC), grup de companii de transformare digitala, listat pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, a raportat venituri din exploatare de 25,2 milioane lei, pentru primul semestru al anului curent, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Extinderea liniei de business care presupune livrarea de servicii personalizate pentru dezvoltare software a fost unul dintre factorii care au contribuit la cresterea veniturilor companiei.
Totodata, integrarea de noi clienti externi proveniti din tari precum Elvetia si Germania, dar si cresterea generata de proiectele publice din Romania ofera o premisa solida pentru mentinerea tintei de buget anuntata de Connections la inceputul anului 2022, respectiv venituri consolidate de aproximativ 60 milioane de lei si EBITDA de aproximativ 5,6 milioane de lei.
„Connections a demonstrat ca este competenta, energica si capabila sa produca o dinamica
pozitiva intr-un context economic local si global unic in ultimii 80 de ani. In ciuda provocarilor din piata, ramanem optimisti ca rezultatele anului 2022 vor atinge tinta bugetata la inceput de an. Continuam sa crestem si sa dezvoltam in permanenta noi proiecte, dar si noi parteneriate ale caror rezultate vor fi tot mai vizibile”, a declarat Bogdan Florea, CEO Connections SA.
Performanta operationala a grupului in cuantum de 1.5 milioane lei este apropiata valorilor inregistrate in 2021, iar estimarile pentru finalul de an 2022 sunt conforme valorilor bugetate la inceputul anului curent.
In primele 6 luni din 2022, Connections Consult S.A. a marcat cateva puncte importante la nivel strategic si al guvernantei corporative. Printre acestea se numara “script issue” - majorare de capital cu 1081 KRON, cu multiplicarea actiunilor in proportie de 1:11 si investitia in deschiderea unui birou in Statele Unite ale Americii. De asemenea, compania a achizitionat 25% din societatea 10plus FUTURE EDUCATION SRL - cu care are in plan construirea unei platforme de ed-tech cu acoperire nationala si apoi, regionala.
Un alt pas important pe care Connections l-a realizat in primul semestru din 2022 consta in consolidarea pozitiei de furnizor de tehnologie pentru piata romaneasca prin: semnarea de parteneriate cu jucatori relevanti, obtinerea de contracte noi de dezvoltare software si livrare de sisteme integrate si demersuri importante in finalizarea proiectelor integrate initiate deja in 2021 si care vor fi incheiate in 2022.
Totodata, compania si-a creat propriul Consiliul de Administratie si si-a format un Consiliu Consultativ - Advisory Board, a carui prima intalnire a avut loc pe 16 septembrie.
„In prezent, avem deja o intelegere mai buna asupra rezultatelor din 2022 si a provocarilor cu care ne-am confruntat. Am invatat multe lucruri noi - atat in zona de guvernanta corporativa, cat si in cea de piata de capital, beneficiind, in acelasi timp, nu neapart voit, de un context extrem de tulbure, la nivel economic si geostrategic. Acum stim deja ca pietele globale se pregatesc pentru o contractie accentuata, cu influente nefaste din directia inflatiei galopante, a crizei energetice si a celei alimentare. Aceste elemente ne indreptatesc sa evaluam anul 2023 ca un an dificil pentru marea majoritate a companiilor. Connections pregateste din aceasta toamna strategia pentru 2023 pentru a putea miza in mod realist pe o crestere substantiala anul viitor”, a mai declarat Bogdan Florea.
Connections isi exprima increderea ca atat 2022, cat, mai ales, 2023, vor reprezenta ani de referinta in istoria companiei, cu rezultate peste estimarile initiale incluse in memorandumul emis cu ocazia plasamentului privat si peste asteptarile pietei, intr-un context complicat la nivel economic si geostrategic.