Skanska Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, face o investitie de 76.13 milioane de Euro in inceperea constructiei Campus 6.2 si Campus 6.3, cladirile ce fac parte din cea de-a doua faza a complexului de birouri Campus 6, localizat in zona de Centru-Vest a Bucurestiului. Cele doua cladiri vor oferi o suprafata inchiriabila de aproximativ 19.800 si respectiv 17.800 mp, fiecare avand 11 etaje supraterane si o parcare pe doua niveluri in subteran.
Campus 6.2 si 6.3 seteaza noi standarde pentru piata de birouri din Romania. Cele doua cladiri ofera in premiera in Romania propria pista de alergare, amenajata pe acoperis, astfel ca utilizatorii beneficiaza de spatiu pentru exercitiu fizic si o priveliste unica asupra zonei. Si tehnologia de ultima generatie implementata in proiect dovedeste rolul de inovator pe care Skanska si-l asuma pe piata imobiliara in sectorul cladirilor de birouri. Utilizatorii Campus 6 vor avea un all-in-one Building App cu module adaptabile in functie de nevoile fiecarui chirias, in completarea Receptiei Virtuale care digitalizeaza accesul in cladire. Aplicatia, care va cuprinde servicii de car & bike sharing, drop by box si food delivery, le va facilita utilizatorilor raportarea cu mai multa usurinta a problemele din spatiu catre responsabilii cu mentenanta cladirii precum si in gasirea facilitatilor si a evenimentelor care se intampla in zona.
Incurajand interactiunile interpersonale si echilibrul intre viata profesionala si viata personala, proiectul include gradini urbane cu o suprafata de 7.000 mp, care incorporeaza mobilier cu prize electrice si acces la Wi-Fi. Angajamentul Skanska de a incuraja si sustine well-being-ul ca parte a unei vieti de calitate este probat si de solutiile tehnice folosite: sistemele HVAC (de incalzire, ventilatie si aer conditionat) avansate si sistemele de monitorizare si control a calitatii apei le ofera utilizatorilor cladirilor 2 si 3 ale proiectului Campus 6 un grad sporit de confort.
Caracteristicile de well-being implementate fac ca cele doua noi cladiri ale complexului sa fie primele constructii din Romania inregistrate pentru obtinerea certificarii WELL, cel mai important standard pentru cladiri axat pe imbunatatirea sanatatii si a starii de bine, prin atributele mediului construit. WELL vine in completarea certificarii LEED, care are la baza solutii de sustenabilitate ce se reflecta in eficienta cladirii. Campus 6.2 si 6.3 se califica pentru certificarea LEED la nivel Gold.
„Putem spune ca suntem mandri de realizarile acestui an. Ne bucura sa vedem cum complexul Campus 6 revitalizeaza zona Politehnica si contribuie la evolutia peisajului urban si a comunitatii din preajma. Constructia cladirilor 2 si 3 ale proiectului este o contributie importanta la efervescenta zonei si un aport la dezvoltarea durabila a acesteia. Printre reusitele misiunii noastre de a construi pentru o societate mai buna se numara, tot in apropiere, si initiativa pentru amenajarea pasajului pietonal Politehnica, care face legatura intre parcul Grozavesti si campusul Universitatii”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director Skanska Property Romania.
Complexul Campus 6 va cuprinde la finalizare patru cladiri de birouri, totalizand o suprafata inchiriabila de peste 81.000 mp. Definitivarea constructiei cladirilor Campus 6.2 si 6.3 este planificata pentru Q3 al anului 2020.