RO EN
Coșul este gol

SISTEME de energie solara pe acoperisul a 13 hale de productie TeraPlast

E.ON Energie Romania si TeraPlast au incheiat un parteneriat strategic, in valoare de 1,9 milioane de euro, in cadrul caruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din Romania. Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuita a energiei electrice din surse regenerabile, utilizand energia solara si livrarea energiei produse la consumatorii racordati la centrala.
In baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solara pe acoperisul a 13 hale de productie si cladiri ale TeraPlast, care vor permite companiei sa-si genereze propria electricitate din surse regenerabile. In acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 pana la 600,000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, pana la valoarea de 4 milioane de euro.
Centralele fotovoltaice vor produce un total de pana la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerintele totale de energie electrica ale TeraPlast.
“TeraPlast urmareste obiective ambitioase pentru sustenabilitatea afacerii si suntem mandri de acest parteneriat. E.ON implementeaza solutii fotovoltaice clientilor interesati de eficienta energetica si de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul international garantand cel mai bun rezultat posibil pentru clienti si clima", spune Dan Morari, CEO al E.ON Energie Romania.
Conform Directorului General al TeraPlast, Alexandru Stanean, „preocuparea noastra fata de mediu este una reala, care se traduce in actiuni si in investitii de milioane de euro. Dupa ce anul trecut TeraPlast a investit in sectia de reciclare PVC, anul acesta demaram parteneriatul strategic cu E.ON.
Pentru TeraPlast, dincolo de materia prima, energia electrica este principala resursa pe care o consumam in fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce macar o parte din aceasta energie intr-un mod sustenabil este naturala si coincide cu dorinta noastra de a creste sanatos si responsabil”.
Instalatia aferenta Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul caruia se pot supraveghea si analiza starea si rezultatele operationale atat local, cat si de la distanta. Sistemele de pe acoperisurile de pe piata au o putere nominala de maxim 1,936 kilowati (kWp).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter