RO EN
Coșul este gol

PANOURI fotovoltaice de 107 milioane euro pentru producerea de energie electrica

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, impreuna cu viceprim-ministrul Gratiela Gavrilescu, ministrul mediului, au sustinut o conferinta de presa prilejuita de semnarea contractului de finantare pentru Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica:
„33.000 de potentiali beneficiari ce-si vor instala panouri fotovoltaice vor primi cate 20.000 de lei finantare. Ma bucur ca, impreuna cu Ministerul Mediului si Administratia Fondului pentru Mediu, am gasit solutia ca acest program mult asteptat de romani sa fie finantat din fonduri europene deoarece, altfel, ar fi fost un efort prea mare pentru bugetul de stat. In plus, va fi benefic pentru populatie deoarece energia solara este gratuita si poate fi folosita oriunde, iar costurile de intretinere ale sistemelor fotovoltaice sunt minime. Detinatorii de panouri vor putea livra surplusul catre reteaua nationala, amortizandu-si astfel investitia”, a precizat viceprim-ministrul Daniel Suciu.
Beneficiarii sunt persoane fizice din mediul urban si rural din cele 7 regiuni „mai putin dezvoltate” (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest, Vest, Nod-Vest si Centru), care incheie un contract in vederea obtinerii finantarii nerambursabile cu Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).
Concret, prin acest proiect, statul subventioneaza cu pana la 20.000 de lei persoanele fizice care doresc sa-si monteze panouri fotovoltaice acasa pentru:
- cheltuielile cu achizitia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minima instalata de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric);
- cheltuielile cu montajul si punerea in functiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor si instalatiilor electrice).
Suma reprezinta 90% din valoarea totala a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie platit de catre beneficiarul sistemului. Pentru obtinerea fondurilor, cei interesati trebuie sa mearga la un instalator validat de AFM, pentru inscriere, cu urmatoarele documente:
- cerere de finantare tehnoredactata;
- copia actului de identitate;
- extrasul de Carte Funciara nu mai vechi de 30 zile;
- rezultat pentru dreptul de proprietate;
- dovezi ca nu are restante la taxe si impozite.
Programul este finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, gestionat de MDRAP. Alocarea financiara totala este de 107.396.471 euro, din care:
- 93.150.000 euro - din FEDR
- 14.246.471 euro - finantare de la bugetul de stat.
Lista instalatorilor validati poate fi consultata aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter