RO EN
Coșul este gol

ENERGY DAY: CE Oltenia are nevoie de investitii de peste 200 milioane de euro

CE Oltenia a participat la a saptea editie a Romanian Energy Day, eveniment cheie dedicat pietelor energetice din Europa Centrala si de Sud Est. Evenimentul a fost organizat de Centrul Roman al Energiei - CRE, organizatie care faciliteaza integrarea institutiilor din domeniul energetic romanesc in programele structurilor si institutiilor europene reprezentative. A treia sesiune din cadrul evenimentului „Ziua Energiei Romanesti” din acest an a abordat tema: Finantarea costurilor de tranzitie spre o economie cu emisii reduse de carbon.
Dl. Sorin Boza, Presedinte al Directoratului C.E Oltenia, a fost invitat in calitate de speaker in timpul panelului intitulat ,,Finantarea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon. Implicatii legislative si de reglementare ‘’.
Dl. Sorin Boza a prezentat Complexul Energetic Oltenia, a doua companie ca marime din Romania, cu peste 13.500 de angajati, asigurand aproximativ 30% din totalul energiei electrice produse. Dl. Boza a subliniat doua aspecte majore privind tranzitia spre o economie cu emisii reduse de carbon, fapt care pune o presiune extraordinara asupra asigurarii unei finantari suficiente pentru investitii, deoarece costurile de punere in aplicare a BAT (cele mai bune tehnici disponibile) ajung la aproximativ 200 de milioane de euro, iar costul certificatelor de CO2 reprezinta 25% din cifra de afaceri totala a companiei.
Din delegatia Romaniei la acest eveniment au mai facut parte reprezentanti ai Ministerului Mediului, ai Nuclearelectrica, E.ON, DG ENERGY.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter