RO EN
Coșul este gol

CNAIR: Contestatiile prelugesc termenul de ofertare la Varianta de Ocolire Medias

Observam cu ingrijorare ca periodic apar in spatiul public informatii trunchiate care incearca sa acrediteze ideea ca realizarea unor proiecte importante pentru economia Romaniei, dar si pentru comunitatile locale ar fi compromisa. Este si cazul unor alegatii nefondate prezentate recent in spatiul public in legatura cu VO Medias, proiect important, atat pentru infrastructura rutiera locala, cat si pentru cea nationala.
Ca atare, CNAIR asigura opinia publica de faptul ca proiectul VO Medias este unul matur, bine gestionat si va fi finalizat in conditii de legalitate si eficienta. Ne exprimam regretul ca exista in continuare persoane care incearca sa manipuleze opinia publica si in scopuri care nu au legatura cu eforturile de dezvoltare reala a infrastructurii din Romania.
“Imi exprim regretul ca anumite persoane au ramas intr-o logica de campanie electorala si propaga in continuare informatii trunchiate ce nu au legatura cu realitatea. Ii asigur pe cetateni de faptul ca facem toate eforturile pentru a dezvolta proiecte de infrastructura rutiera doar in interesul cetateanului.”, a declarat Narcis Neaga, Directorul General al CNAIR.
In acest context, precizam ca prelungirile termenului de depunere a ofertelor pentru Proiectarea si executia Variantei de Ocolire a Municipiului Medias au fost generate de cauze obiective, respectiv 3 contestatii depuse (dintre care doua admise partial si una respinsa), o decizie a CNSC prin care s-au dispus atat masuri de remediere, cat si prelungirea terenului de depunere a ofertelor, precum si solicitari ale operatorilor economici in sensul decalarii termenului de depunere.
Referitor la exproprierile necesare realizarii acestui proiect, precizam ca in conformitate cu prevederile legale, CNAIR a scos la licitatie aceasta procedura, dar singura oferta depusa a fost declarata neconforma din punct de vedere financiar.
In prezent, CNAIR elaboreaza o noua documentatie ce va fi scoasa la licitatie in luna iunie 2019 si are in vedere dezvoltarea acesteia, astfel incat ea sa fie atractiva pentru cat mai multi ofertanti. In ceea ce priveste acordul de mediu, mentionam ca obtinerea tuturor avizelor si acordurilor necesare emiterii autorizatiei de construire cade in sarcina firmei care castiga licitatia pentru proiectarea si executia Variantei de Ocolire Medias.
Constructia Variantei Ocolitoare a municipiului Medias, cu o lungime de 8,5 km, are ca durata contractuala 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie a lucrarilor si minim 36 de luni perioada de garantie a lucrarilor, vaaloarea estimata a acestui proiect fiind de 125.739.114 lei, fara TVA.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter