RO EN
Coșul este gol

WSP: Majorare de 15% a afacerilor din trimestrul al treilea, datorata achizitiilor

Grupul canadian de arhitectura si inginerie WSP, ce deruleaza in Romania afaceri de peste 18 milioane de lei prin subsidiara WSP Romania Engineering, a raportat venituri nete totale de 1,7 miliarde USD in trimestrul al treilea al acestui an, in crestere cu 15,3% fata de perioada corespunzatoare din 2018. Potrivit datelor companiei, in acelasi interval, indicatorul de profitabilitate operationala (EBITDA) s-a plasat la 168,7 milioane USD, cu 35,5% peste nivelul din trimestrul al treilea al anului anterior.
La finele lunii septembrie a.c., compania canadiana avea un portofoliu de contracte incheiate in valoare totala de 7,9 miliarde USD, echivalentul a peste 10,5 luni de venituri, fiind cu 3% peste nivelul inregistrat la sfarsitul lunii decembrie 2018 si cu 21,5% mai mare decat cel raportat la finele lunii septembrie 2018.
"Suntem multumiti de performantele realizate in trimestrul al treilea al acestui an, care, dupa un inceput de 2019 mai dificil pe mai multe piete, demonstreaza rezilienta modelului nostru de afaceri, bazat pe diversificare geografica si de portofoliu. In plus, achizitiile recent incheiate, printre care si preluarea grupului Louis Berger aflata intr-o etapa avansata de integrare in structura WSP, ne mentin in linie cu obiectivele stabilite in Planul Strategic 2019-2021", a declarat Alexandre L'Heureux, presedinte si CEO al WSP.
Printre cele mai noi companii preluate de grupul canadian se afla firma olandeza de inginerie si consultanta Lievense, consultantul danez Orbicon, dar si holdingul nord-american Ecology and Environment Inc., companie de consultanta de mediu cu aproape 800 de angajati si venituri nete de 73,5 milioane USD realizate in 2018.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter