RO EN
Coșul este gol

SEARCH CORPORATION: Eficientizare permanenta a activitatii

Liviu Staniloiu (43 de ani)
Functia/Firma: vicepresedinte marketing, Search Corporation;
Experienta profesionala: 16 ani in domeniul proiectarii si consultantei.
 
Avand o vasta experienta in domeniul proiectarii si consultantei in domeniul infrastructurii de transport - in special din sectoarele rutier si aeroportuar - Search Corporation poate asigura atat asistenta tehnica si supervizarea executiei lucrarilor de interes public, cat si diverse alte servicii pentru investitorii privati. Astfel, compania a reusit sa abordeze o serie de proiecte complexe, de tipul autostrazilor - ce reprezinta principalele lucrari de infrastructura rutiera din portofoliu -, in special sectiunile ce fac parte din Coridorul IV Paneuropean.
 
- In ce proiecte v-ati implicat in prezent?
- Anul acesta am finalizat studiile de actualizare si etapizare de executie a proiectului de modernizare a Aeroportului International Iasi. Etapa I a primului modul al acestuia - constructia noii piste de aterizare-decolare, cu o lungime de 2.400 m - este deja in faza de licitatie. De asemenea, ne-am implicat, avand calitatea de inginer FIDIC pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in supervizarea executiei primului tronson al autostrazii Lugoj - Deva, precum si a sectiunii Cernavoda - Constanta. In vederea compensarii pierderilor cauzate de intarzierea recuperarii creantelor, am diversificat permanent portofoliul de clienti si tipul de proiecte abordate, indreptandu-ne atentia si spre lucrarile de infrastructura de mediu si edilitare. Tot in acest interval s-au concretizat o serie de eforturi cu privire la adjudecarea unor proiecte in afara granitelor tarii, in ultimii doi ani deruland sapte contracte in Republica Moldova.
 
- Care au fost rezultatele concrete la nivel de companie?
- Din perspectiva incasarilor, in 2011 am realizat o cifra de afaceri de 49,7 milioane de lei, in usoara crestere fata de rezultatele precedentelor 12 luni - la nivel sectorial putine companii de profil reusind sa evolueze in conditii de regres economic -, iar pentru anul in curs estimam o mentinere a trendului de crestere moderata, in conditiile in care veniturile din primul semestru a.c. au confirmat asteptarile respective. In continuare, strategia de functionare a companiei, realizata pe baza contextului economic actual si a perspectivelor din perioada 2013-2014, prevede continuarea directiilor de eficientizare prin analize periodice a activitatii, precum si prin reducerea costurilor operationale, mai ales ca am introdus un nou sistem de realizare a achizitiilor, care va contribui semnificativ in acest sens.
 
- Care au fost conditiile de piata in care va desfasurati activitatea.
- La nivel general, anul in curs este asemanator celui anterior, fiind predominat de o diminuare evidenta a proiectelor si investitiilor noi atat din punct de vedere numeric, cat si din perspectiva valorica. De asemenea, se observa o sporire a prezentei companiilor straine (din Portugalia, Spania, Italia etc.) pe piata autohtona, concomitent cu generalizarea criteriului principal de atribuire a contractelor, pe baza celui mai scazut pret. In pofida faptului ca, la prima vedere, aceasta pare o abordare logica, menita sa eficientizeze fondurile disponibile, lipsa criteriului primordial de calitate se resimte in gradul de maturitate a acestor lucrari si in modalitatea in care sunt finalizate, ceea ce ar trebui sa atraga atentia autoritatilor asupra gestionarii optime a resurselor in viitor. Dinamica din 2013 a pietei autohtone este dificil de intuit, mai ales ca ne aflam in perioada in care se va parcurge o noua etapa, rprin finalizarea intervalului post-aderare si initierea fazei Uniunea Europeana (2007-2013) la Europa 2014-2020. Astfel, daca autoritatile autohtone nu vor identifica, pana in 2014, o strategie de stabilire a prioritatilor si implementare a proiectelor pentru care solicita finantare din surse nerambursabile, anii viitori vor fi si mai dificili.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter