RO EN
Coșul este gol

DRS-Architects estimeaza afaceri de peste un milion de euro in 2024

DRS-Architects – una dintre cele mai importante firme locale de arhitectura, specializata in proiectarea de centre comerciale de mari dimensiuni si ansambluri rezidentiale - anunta o cifra de afaceri de 3,5 milioane de lei - 700.000 de euro, ce marcheaza o crestere de peste 50% fata de 2022. Evolutia pozitiva s-a datorat extinderii portofoliului de servicii oferite si contractarii de proiecte complexe ce au combinat segmentul comercial cu cel rezidential. De asemenea, compania a intrat anul trecut si pe segmentul HORECA, odata cu proiectarea primului hotel de lant international din Bacau. Pe fondul evolutiei pietei si investitiilor facute in consolidarea echipei, DRS-Architects estimeaza pentru 2024 atingerea pragului de 1 milion de euro cifra de afaceri. 
In ciuda unui context economic sensibil si imprevizibil, piata imobiliara a oferit in 2023 numeroase oportunitati, investitorii maturi continuand proiecte de amploare, atat in domeniul rezidential, cat si in comercial-retail. De altfel, acestea au fost si liniile principale de business pe care s-a axat DRS-Architects in 2023 si care au generat peste 45% din cifra de afaceri a companiei. 
Suntem o echipa care intelege importanta realizarii de proiecte nu doar creative, ci si eficiente din punct de vedere al bugetului investitorului. Acest lucru a fost un important diferentiator in ultimii ani, cand clientii au fost mai precauti si mai orientati catre optimizarea bugetelor pe fondul contextului economic dificil. De altfel, acest nou comportament al investitorilor s-a reflectat si in dimensiunile proiectelor solicitate, mai mari, dar cu un grad mai ridicat de etapizare, a precizat Andrei Lefter, Managing Partner si fondator DRS-Architects. 
 
 
Mall, hotel, cartiere rezidentiale - proiectele lui 2023
Printre proiectele importante ale DRS-Architects derulate in 2023 se numara proiectarea extinderii Arena Mall din municipiul Bacau, alaturi de dezvoltarea primului hotel de lant international din oras, Hotel Mercure, parte a grupului Accor, precum si doua ansambluri rezidentiale, toate sub umbrela aceluiasi investitor. In total, acestea presupun peste 80,000 de metri patrati proiectati. 
Alte proiecte relevante pentru anul precedent includ realizarea a doua planuri urbanistice pentru reglementarea unor zone protejate, la solicitarea unuia dintre retailerii de top din Romania, precum si proiectarea unui cartier rezidential premium in localitatea 1 Decembrie, Ilfov. O linie aparte de business a fost reprezentata de proiecte rezidentiale de tip locuinta colectiva – camine studentesti, respectiv locuinte colective pentru persoane varstnice.
Locuintele colective au caracteristici aparte, iar noi am incercat sa oferim mai mult decat un spatiu de locuit prin proiectele noastre. Indiferent de categoria de beneficiari finali careia ne-am adresat, proiectele au vizat crearea unor spatii recreative, nu doar functionale, care sa contribuie la cresterea calitatii vietii locatarilor, a explicat Andrei Lefter. 
Proiectul Unique Student Housing cu o suprafata totala proiectata de 65.000 mp a primit autorizatie de constructie la finalul lui 2023, in timp ce Cluj Senior Village a fost finalizat in septembrie. 
De asemenea, in 2023 DRS-Architects a obtinut locul II la Concursul International de Solutii „Piata Victoriei, Timisoara”, organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, alaturi de autoritatea contractanta Primaria Municipiului Timisoara. Concursul a presupus reabilitarea urbana a unui spatiu de referinta a orasului declarat Capitala Europeana a Culturii anul trecut.
Concursurile de arhitectura si, in general, proiectele de investitii publice reprezinta pentru noi un punct de interes pentru ca simtim ca aici putem sa avem un impact considerabil, sa influentam in bine calitatea vietii oamenilor si felul in care privesc orasele in care locuiesc. De altfel, aceasta directie de dezvoltare a stat la baza cresterii si consolidarii echipei cu noi parteneri cu experienta pe zona de interventie pe segmentul monumentelor, care vor si coordona astfel de proiecte de amploare si de impact, a mai precizat Andrei Lefter. 
 
 
1 milion de euro, cifra de afaceri in 2024
De asemenea, pentru 2024, DRS-Architects va continua sa se axeze pe proiecte comerciale si de retail, dar si pe segmentul hotelier, unde se remarca o dinamica pozitiva accentuata de cresterile din turismul intern si international din ultimii ani. Compania estimeaza ca 2024 va aduce astfel o crestere de minim 35% in cifra de afaceri, aducand DRS-Architects in jurul pragului de 1 milion de euro. 
Estimam un an dificil din punct de vedere economic, dar totusi sustinut pe anumite segmente de contextul socio-politic. Segmentul rezidential ramane sub semnul intrebarii, cel putin in Bucuresti, unde inregistram o stagnare de cativa ani, dar si in general pe fondul conditiilor dificile de creditare, ce pun sub semnul intrebarii atat interesul investitorilor, cat si pe cel al beneficiarilor finali. Consideram ca vor continua sa fie de interes pentru investitori proiectele din zona de retail, industrial, comercial, spre care ne vom concentra si noi, a concluzionat Andrei Lefter.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter