RO EN
Coșul este gol

AECOM: Crestere considerabila a incasarilor companiei

Holdingul Aecom, implicat pe piata mondiala a serviciilor profesionale de natura tehnica si de asistenta in management (mai precis in arhitectura, design, planificare in constructii si infrastructura, asigurand suport si in alte domenii cu caracter general sau special), a dat publicitatii raportul privind rezultatele consemnate in cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2015, evidentiind o majorare substantiala, de +131%, a cifrei de afaceri, ca urmare a unei rate extrem de favorabile (tip book-to-burn), de 1,5 puncte, pe segmentul de design din America. Aceasta rata este definita ca nivelul valoric al castigurilor efective, divizat pe incasarile recunoscute de-a lungul perioadei de referinta. Astfel, Aecom a reusit sa consemneze incasari ajustate de 4,55 miliarde USD in intervalul analizat, iar in trimestrul al treilea din exercitiul fiscal 2014 a raportat 1,968 miliarde USD. „Cu un castig neajustat pe modelul book-to-burn de 4,8 miliarde dolari, am marcat un progres substantial in ceea ce priveste eforturile noastre de integrare si, in plus, am intrat in trimestrul final al acestui an fiscal cu o pozitie puternica din punct de vedere structural si organizational, ceea ce reflecta cu acuratete capacitatile superioare de care dispunem, ca si expunerea geografica vasta si accesarea cu succes a pietelor-tinta”, a declarat Michael S. Burke, presedinte si CEO Aecom. Dupa cum se arata anterior, castigul trimestrial de 4,8     miliarde USD s-a datorat dezvoltarii fara precedent a segmentului de design in ambele Americi, iar dupa ajustarea pentru achizitii, portofoliul total de contracte si comenzi a sporit cu 2%. Raportul book-to-burn al companiei a fost de 1,1 puncte in trimestrul al treilea din actualul exercitiu financiar (care se incheie la finele lunii septembrie a.c.), in timp ce la data de 30 iunie 2015 stocul de contracte a fost evaluat la 40,4 miliarde USD.
Activitati optime pentru divizia CS
Pentru fiecare din cele trei divizii (servicii de consultanta si design – DCS, servicii pentru constructii – CS si servicii de management – MS) rezultatele au fost pozitive. Astfel, la nivelul DCS, incasarile au totalizat 2 miliarde USD (+49%), acest departament constituind, de altfel, „motorul” afacerii Aecom, mai ales ca specialistii din cadrul DCS furnizeaza pentru clienti – persoane juridice si autoritati guvernamentale din toata lumea servicii de consultanta, de arhitectura si design in domenii ca transport, facilitati, mediu, energie, apa si administratie. Sectia CS – de servicii in constructii energetice, comerciale, industriale si de infrastructura, pentru beneficiari publici sau privati – a consemnat o majorare de 54% pe baze organice, pana la 1,7 miliarde USD, ca urmare a impactului favorabil generat de afacerile ce implica edificarea imobilelor. In fine, dar nu in ultimul rand, segmentul MS (de programe de management si intretinere in exploatare, perfectionare profesionala, logistica, asistenta tehnica, integrare a sistemelor si consultanta - servicii asigurate cu precadere pentru agentiile guvernului SUA si pentru autoritati centrale ale multor state de pe mapamond) a raportat cea mai semnificativa majorare, de +296%, la 852 milioane USD.
In actualul context, extrem de favorabil, managerii Aecom au modificat estimarea pentru intregul an fiscal 2015, explicand ca rata EPS (indice al castigului pe actiune) atribuita corporatiei, ce exclude insa cheltuielile cu achizitiile strategice si integrarea, costurile financiare aferente achitarii unor dobanzi si amortizarea bunurilor intangibile, se va plasa la 3,45 USD, comparativ cu 3,05 USD in estimarea anterioara. Cheltuielile de capital se vor diminua, totusi, la aproximativ 110 milioane USD, comparativ cu 160 milioane de dolari, cat se planificase initial. In cele noua luni finalizate la 30 iunie 2015, holdingul a raportat incasari de 13,26 miliarde USD (+129%), comparativ cu 5,79 miliarde USD in acelasi interval al exercitiului financiar anterior, iar actualmente dispune de lichiditati in cuantum de 0,6 milioane USD, consolidandu-si astfel prima pozitie pe piata mondiala de arhitectura. La suma specificata anterior, divizia DCS a avut un aport de 5,92 miliarde USD, sectia CS de 4,97 miliarde USD, iar departamentul MS de 2,46 miliarde USD. Totodata, Aecom a contractat in cele noua luni de referinta proiecte evaluate la 22,72 miliarde USD si i-au fost achitate comenzi finalizate de 17,69 miliarde USD, ceea ce aduce portofoliul total in proximitatea sumei de 40,41 miliarde USD.
***
Activa pe piata romaneasca din anul 2002, Aecom are, in prezent, 8 birouri regionale, la care se adauga reprezentanta din Chisinau. Subsidiara din Romania - Aecom Ingenieria, cu sediul in Bucuresti, ce dispune de 157 de angajati - a anuntat, pentru 2014, un rulaj de 53,21 milioane de lei, cu -11,7% mai redus fata de cel aferent anului precedent, care s-a situat la 60,31 milioane de lei (+13% comparativ cu 2012). Dintre proiectele reprezentative realizate pe plan local se remarca fabrica de anvelope Pirelli - Slatina, complexul rezidential Maresal Averescu - Bucuresti, autostrazile Lugoj - Deva (lotul 1) si Orastie - Sibiu (loturile 1 si 2), statia de epurare de la Glina etc. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter