RO EN
Coșul este gol

ESSA Group a incheiat anul 2023 cu afaceri de 24 milioane de euro

Essa Group, unul dintre cei mai mari jucatori din piata serviciilor de trade marketing si vanzari din tara, fondat de catre antreprenorul Eugen Saulea, implineste 20 de ani de activitate pe piata romaneasca si anunta afaceri de 24,3 milioane de euro in 2023, in crestere cu 24% fata de valoarea de 19,8 milioane de euro din 2022. 
"Raportandu-ne la 2019, considerat drept reper inainte de pandemia de COVID-19, cifra de afaceri a anului 2023 este cu 75% mai mare”, explica antreprenorul, care de doua decenii a reusit sa se impuna pe piata oferind servicii unice de care beneficiaza atat marii retaileri, cat si producatorii. Toate previziunile facute anual de reprezentantii companiei se bazeaza pe numarul de contracte active si pe potentialul serviciilor cheie, tinand cont in acelasi timp de contextul economic. 
"Echipa noastra a crezut in potentialul pe care il au serviciile de recrutare, selectie, plasare sau delegare de personal, iar in intervalul 2019-2023 cresterea acestui serviciu a fost de 148%, ajungand al doilea serviciu ca importanta in companie”, spune Eugen Saulea. Astfel, prima pozitie este reprezentata de serviciile de manipulare (manipularea materialelor de comunicare, a mobilierului specific diferitelor industrii, mentenanta acestora dar si manipulare marfa). 
Conform spuselor sale, varful serviciilor BTL & Evenimente a fost in 2019, o divizie care reprezenta 23% din totalul cifrei de afaceri. „Pierderea volumelor in criza sanitara pentru acest serviciu a fost compensata cu serviciile de recrutare si plasare de personal, axate pe nevoile imediate ale partenerilor (cu precadere marile lanturi internationale)”. De asemenea, serviciul de recrutare si plasare a ramas activ in oferta Essa, dezvoltat si personalizat nevoilor partenerilor, iar in 2023 a depasit 57% din cifra de afaceri in valoare, fiind si cel mai bun volum al serviciilor de BTL din 2019. „Acum, s-a identificat si o revenire a serviciilor de tip BTL, insa volumul este de doar 80% fata de ceea ce s-a raportat in 2019”. Astfel, ponderea serviciilor de tip BTL din cifra de afaceri a anului 2022 este de doar 10,5%, iar astazi principalul generator de volume ramane serviciul de manipulare marfa, atat in varianta de leasing de personal, cat si de externalizare totala. 
In 2024, cea mai mare investitie pe care o va face Eugen Saulea va fi in oameni. „De curand, Essa a autorizat o structura de evaluatori si formatori de personal, avand competenta legala sa califice anumite categorii de angajati. Structurile interne vor trece printr-o sesiune de formare si evaluare si, in baza calificarii finale, vor fi incadrati pe pozitii superioare. Vom investi si bugete consistente in majorarea salariala in functie de aceste competente. O alta investitie majora va fi in baza materiala a companiei, care necesita actualizare sau/si extindere. Au fost activate, de curand, mai multe conturi/proiecte strategice, cu volume si expunere mare si suntem deja cu procesul de extindere al bazei materiala in curs de implementare”.
Fondat in urma cu doua decenii de antreprenorul Eugen Saulea, EssaGroup este astazi unul dintre cei mai cunoscuti jucatori din piata serviciilor de trade marketing si vanzari din tara. Printre serviciile din portofoliul companiei se numara: recrutarea si plasarea de forta de munca, BTL si evenimente, servicii management POSM (materiale comunicare), call center si merchandising . In prezent, Essa ofera servicii in sistem leasing si outsourcing pentru peste zeci de clienti, furnizori si producatori, dar si pentru marile lanturi de retail precum Carrefour, Kaufland, Auchan, Metro Cash & Carry, Mega Image.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter