RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Investitiile in reabilitarea termica vor sustine piata de izolatii

Parlamentul European si Consiliul Europei au convenit, recent, asupra masurilor ce trebuie luate din punct de vedere al investitiilor in domeniul eficientei energetice a cladirilor si a regulilor de implementare a acestora. Noile directive vor contribui la scaderea ratei somajului la nivel european, la optimizarea consumului de resurse, precum si la reducerea emisiilor de CO2. Astfel, pana la sfarsitul anului 2020 toate cladirile noi din UE vor trebui sa aiba un consum energetic apropiat de zero, valoarea estimata a programului din 2011-2020 fiind de aproximativ 114 miliarde euro (numai pentru proiectele de reabilitare). Reprezentantii grupului Rockwool, unul dintre liderii europei pe piata izolatiilor, saluta adoptarea directivelor, fiind de parere ca acestea vor sustine atat sectorul specific, cat si redresarea economiei europene, in general.
Eelco van Heel, presedinte al grupului Rockwool: "Cladirile sunt responsabile pentru mai mult de 40% din consumul de energie din UE. Votul de incredere acordat de Parlamentul European proiectului propus de Executivul de la Bruxelles va avea o contributie insemnata la redresarea economiei, prin efectuarea de investitii ce vor crea locuri de munca suplimentare si vor genera dinamizarea sectorului de constructii. Desi cladirile noi sunt importante in determinarea consumului pentru urmatorii 50 de ani, cea mai mare parte a pierderii de energie este cauzata de izolarea ineficienta a imobilelor existente. In acest sens, UE a decis ca este necesar ca obiectivele care vor fi reabilitate termic sa respecte exigente de mediu similare celor nou-construite. Se estimeaza ca, numai prin modernizarea cladirilor existente pentru alinierea la noile norme, se pot crea peste 500.000 de locuri de munca in domeniu. Structurile comunitare nu vor lasa statele membre sa astepte zece ani pentru a incerca sa implementeze normele pe ultima suta de metri. Multe tari vor trebui sa accelereze programele guvernamentale in acest sens, pentru ca, in 2015, vor trebui sa atinga un obiectiv intermediar, prin care sa se indeplineasca minimum 50% din aceste cerinte".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter