RO EN
Coșul este gol

CCE: Redresarea, energia, clima si securitatea, intre prioritatile stabilite pentru 2023

Curtea de Conturi Europeana a publicat programul sau de activitate pentru 2023 si perioada ulterioara, enumerand prioritatile sale de audit pentru viitorul apropiat. Acestea vor acoperi o gama larga de subiecte, reflectand principalele provocari si preocuparile majore ale UE in raspunsul sau la crizele multiple cu care se confrunta. Curtea va continua sa verifice daca UE foloseste in mod adecvat banii contribuabililor pentru a obtine rezultatele scontate.
Programul de activitate 2023+ al Curtii contine o lista de 82 de subiecte legate de domenii strategice prioritare. De exemplu, 12 audituri acopera suma de 800 de miliarde de euro aferenta pachetului de redresare in urma pandemiei NextGenerationEU (NGEU), cu accent in principal pe Mecanismul de redresare si rezilienta (MRR). In domeniul „schimbari climatice, mediu si resurse naturale”, programul de activitate enumera 21 de audituri, inclusiv privind securitatea energetica, poluarea, transportul animalelor si productia alimentara durabila. Curtea va analiza, de asemenea, actiunea externa a UE, cum ar fi ajutorul pentru refugiati, mobilitatea militara si politica externa si de securitate comuna.
„Fiecare cetatean din UE si din statele membre ale acesteia se confrunta cu efectele unor crize multiple: pandemia globala, schimbarile climatice rapide si, mai recent, o criza masiva de energie, de securitate si de migratie cauzata de razboiul de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei”, a declarat presedintele Curtii, domnul Tony Murphy. „In consecinta, Curtea, in calitatea sa de auditor independent al UE, va verifica daca fondurile UE au fost bine cheltuite pentru a contribui la depasirea efectelor acestor crize multiple.”
Auditorii vor examina, de asemenea, chestiuni esentiale pentru competitivitatea economiei UE, cum ar fi productia de baterii, investitiile in inteligenta artificiala si promovarea transportului de hidrogen. In domeniul politicilor fiscal-bugetare, o atentie deosebita va fi acordata supravegherii bancare in UE, concurentei fiscale la nivelul UE si performantei Fondului european pentru investitii strategice. Multe alte subiecte relevante legate de UE vor fi, de asemenea, acoperite, de la transparenta activitatilor de lobby in procesul decizional al UE si statul de drept pana la siguranta rutiera si digitalizarea asistentei medicale. In sfarsit, trei audituri vor fi consacrate combaterii fraudei: actiunile intreprinse de UE pentru abordarea conflictelor de interese, strategia antifrauda a UE si masurile adoptate de UE impotriva fraudei in materie de TVA la import.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter