RO EN
Coșul este gol

EUROSTAT: Constructiile, in cvasi-stagnare in UE si in Zona Euro, in luna septembrie

Lucrarile de constructii au crescut in septembrie 2023 cu 0,4% in zona euro si cu 0,5% in Uniunea Europeana, comparativ cu luna anterioara (august 2023), insa Romania se afla printre tarile membre care au inregistrat cele mai accentuate scaderi ale volumului de lucru (-1,9%), arata datele publicate de Eurostat, biroul european de statistica. Anterior, in august 2023 productia de constructii a scazut cu 1,1% in zona euro, respectiv cu 0,8% in UE, in raport cu nivelul din iulie 2023.
Comparativ cu septembrie 2022, in septembrie 2023 activitatea de constructii din zona euro a scazut cu 0,3%, in UE scaderea raportata a fost de -0,1%, in timp ce Romania a consemnat un avans de +10,9%.
La o baza de raportare lunara, in zona euro, in septembrie 2023, comparativ cu august 2023, sectorul constructiilor de cladiri a crescut cu 0,2%, iar cel de infrastructura, cu 1,5%. Datele oficiale pentru UE indica o evolutie de 0,3% pe piata constructiilor de cladiri, respectiv de +1,1% in industria de inginerie civila. Dintre statele pentru care sunt disponibile date, cele mai semnificative cresteri lunare au fost inregistrate de Slovenia (+7,4%), Polonia (+3,6%) si Slovacia (+2,3%). Cele mai accentuate scaderi au fost raportate de Ungaria si Romania (-1,9% fiecare), dar si de Portugalia (-1,2%) si Austria (-0,9%).
In raport cu septembrie 2022, in septembrie 2023 piata de constructii de cladiri a scazut cu 0,3% in zona euro si cu 0,1% in UE, in timp ce in domeniul lucrarilor de inginerie civila, in zona euro a fost raportata o crestere de 2,5%, iar pe piata din UE, o evolutie medie de 2,8%. Statele membre care au inregistrat cele mai insemnate evolutii sunt Slovenia (+32,1%), Polonia (+13,8%) si Romania (+10,9%), la polul opus aflandu-se pietele din Finlanda (-6,2%), Spania (-6,1%) si Ungaria (-6%).
Pentru informatii suplimentare, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter