RO EN
Coșul este gol

TRUTZI: Master plan de extindere si dezvoltare dinamica in perioada 2023-2025

Trutzi Romania, companie specializata in comercializarea profilelor metalice si a accesoriilor din fier forjat si producator de elemente finite (porti, garduri, balustrade), are in implementare un master plan strategic de investitii, cu aplicabilitate in urmatorii 3-5 ani, pe intreg teritoriul tarii. Primul pas din acest proiect a fost dezvoltarea unei noi sectii de vopsitorie, la Suceava, o investitie de aproximativ 2 milioane de euro. Totodata, la Pitesti a fost creat primul depozit concept Trutzi, gandit sa ofere o experienta mai buna clientilor, prin optimizarea si organizarea stocurilor, intr-un spatiu mai amplu, concept ce va fi extins si la actualele si viitoarele depozite din tara, urmand a fi dezvoltata si o noua linie de productie, pana in 2025, la Suceava. Compania se va focusa, in perioada urmatoare, si pe dezvoltarea si oferirea de solutii complete de imprejmuire clientilor, persoane fizice si juridice, avand ca principal obiectiv cresterea gradului de satisfactie al acestora si livrarea de produse si solutii calitative si inovative, la preturi corecte, in timpi scurti.
 
Astfel, pana in anul 2025, Trutzi are in plan deschiderea unui depozit nou, in afara tarii si a altor 3 in tot atatea localitati din tara, dezvoltarea a 3 hub-uri logistice la nivel national, prin achizitia unor spatii industriale, precum si renovarea depozitelor proprii. Totodata, planurile companiei includ si extinderea retelei logistice prin dezvoltarea a 4 noi depozite.
In ceea ce priveste productia si serviciile pe care le pune la dispozitia pietei, investitiile planificate de Trutzi vizeaza dezvoltarea unei noi linii industriale automatizate de productie, pentru procesarea solutiilor de imprejmuire si a confectiilor metalice, diversificarea serviciilor dedicate produselor metalurgice si a procesarii metalelor, precum si dezvoltarea, in permanenta, de solutii noi, standardizate, de imprejmuire pentru zonele rezidentiale si industriale, tinand cont de cerintele pietei.
In urma implementarii master planului de investitii, Trutzi isi va majora gradul de acoperire la nivel national, astfel incat, orice potential client, sa poata avea un depozit Trutzi la o distanta de maximum 100 km fata de localitatea in care se afla. Acest lucru va avea ca rezultat scurtarea termenelor de livrare, pana la cel mult doua zile pentru orice comanda si orice cantitate, pentru toate cele aproximativ 10.000 de repere din stoc, acoperind toate gamele de produse specifice industriei. Totodata, productia de elemente metalice pentru imprejmuire va creste si se va diversifica, urmand a genera 50% din cifra totala de afaceri a companiei. In plus, stocurile vor fi optimizate, pentru a deservi rapid, oriunde in tara, cantitatile si reperele solicitate. Printre rezultatele implementarii strategiei 2023-2025 se mai afla crearea de solutii "la cheie" pentru imprejmuire gandite in regim DIY, imbunatatirea standardelor de calitate prin implementarea si respectarea sistemelor de management al calitatii, tip ISO, cresterea independentei energetice prin generarea, in regim propriu, a minimum 75% din energia electrica utilizata de companie, cu ajutorul sistemelor de productie de energie regenerabila, precum si alinierea capacitatilor logistice de transport la standardele pietei.
 
 
Afaceri de 400 milioane lei, estimate in 2022
In prima jumatate a anului 2022, cifra de afaceri a companiei Trutzi Romania a ajuns la 350 de milioane de lei, iar conducerea companiei estimeaza ca, pana la finalul anului, sa fie atins pragul de 400 de milioane de lei, tinand cont de contextele actuale din piata - economice si geopolitice.
"Raportandu-ne la anul 2020, in 2021 compania a avut o crestere a cifrei de afaceri, iar in primele 8 luni din 2022 s-au inregistrat volume similare cu cele din 2021. Totusi, in acest an putem sesiza un mic regres la nivel de piata, date fiind contextele geopolitice si economice, pe care le traversam cu totii", a declarat Ciprian Nutu, fondator si director general al Trutzi Romania.
Dificultatile pe care compania le intampina sunt, din pacate, aceleasi ca in intregul sector de activitate, respectiv: lipsa fortei de munca calificate, cresterea constanta a costurilor materiilor prime si a energiei, majorarea bugetelor alocate investitiilor, cauzate de modificarile de preturi ale materiilor prime si echipamentelor, inclusiv cresterea costurilor generale de finantare externa, in baza carora o parte din investitii vor fi realizate.
"Tinand cont de contextul unic in care ne-am aflat in 2022, exista o stagnare cauzata de instabilitatea din piata, dar si de variatiile preturilor, ceea ce a condus adesea la amanarea de proiecte mari sau limitarea investitiilor pentru cele in curs de desfasurare. Totusi, preconizam ca, in mod natural, va exista o stabilizare a pietei in care activam, deoarece am depasit deja etapa de varf a preturilor, ceea ce va duce la o echilibrare a cererii si ofertei, implicit o stabilizare a industriei", estimeaza managerul Trutzi.
 
 
Portofoliu complet de solutii metalice pentru imprejmuire
In prezent, portofoliul companiei este focusat spre oferirea de solutii complete de imprejmuire, confectii metalice usoare si industriale atat pentru zonele rezidentiale, cat si pentru cele industriale: case, ansambluri rezidentiale, spatii comerciale si depozite, dar si proiecte cu caracter public, care necesita acest tip de solutii, pentru punerea in opera. Totodata, partea de servicii (debitare laser, vopsitorie, sablare, reconditionare) va fi prioritizata, deoarece piata are nevoie si de astfel de solutii, pentru diverse proiecte sau chiar lucrari executate in trecut, spun reprezentantii Trutzi.
"In permanenta, una din principalele strategii ale companiei, a fost intelegerea nevoilor clientilor si dezvoltarea de solutii si servicii care sa tina pasul cu dinamica pietei. Astfel ca, in prezent, dezvoltam dinamic portofoliul de solutii de imprejmuire, oferind variante de materiale din care acestea pot fi realizate: otel, aluminiu, compozit WPC, dar si gama completa de elemente adiacente pentru porti (mecanisme de inchidere-deschidere, manuale sau automatizate, mecanisme de siguranta, feronerie). In momentul de fata, cele mai multe dintre solutiile solicitate de catre clienti sunt sisteme de imprejmuire realizate din tevi si tabla, acestea fiind transportate si montate de catre companie. In plus, datorita investitiei in noua sectie de vopsire, produsele beneficiaza de garantie suplimentara pentru elementele vopsite", a explicat Ciprian Nutu.
 
 
15 ani de activitate si dezvoltare continua
In 2007 la Suceava, Trutzi deschidea primul sau depozit de elemente metalice, avand o suprafata de doar 400 mp. De atunci si pana in prezent, dezvoltarea companiei s-a realizat exponential, ajungand astazi lider pe piata de elemente din fier din Romania, cu peste 380 de angajati in peste 35.000 mp din cele 10 centre, care acopera, din punct de vedere logistic, intreaga suprafata nationala.
In cei 15 ani de experienta, compania suceveana s-a specializat in productia si executia de porti, garduri, balustrade, elemente de imprejmuire, comercializarea de materii prime si consumabile, oferind inclusiv servicii de debitare laser, vopsitorie si sablare, executie, transport si montaj. In prezent, portofoliul companiei este focusat si dezvoltat catre oferirea de solutii complete de imprejmuire, portofoliu complet de elemente metalice si consumabile si, bineinteles, servicii conexe confectiilor metalice.
Stabilitatea si dezvoltarea companiei sunt factori importanti, care contribuie activ si direct la modul in care planurile strategice si de investitii sunt realizate, tinandu-se cont intotdeauna de piata, clienti, resurse, mana de lucru si calificare profesionala, dezvoltare tehnologica, capacitati logistice, energie si mediu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter