RO EN
Coșul este gol

SYMMETRICA: Crestere cu 93% a cifrei de afaceri

Producatorul autohton de pavele si borduri vibropresate, Symmetrica (din Suceava) are in vedere inaugurarea unei noi unitati de fabricatie, in perioada urmatoare. In prezent, compania detine trei astfel de fabrici pe plan local, in municipiile Suceava, Iasi si Bucuresti. Totodata, datorita unei majorarii cu 93% a cifrei de afaceri din 2011 (de la 7 milioane de euro anul anterior), firma planuieste majorarea cotei de piata - de la 19% in 2011, la 22% - astfel incat sa detina pozitia de lider local in domeniul specific de activitate. Pentru anul in curs, conducerea companiei estimeaza o noua sporire a veniturilor, cu 20% fata de anul precedent. „Acest avans a fost sustinut de intensificarea prezentei firmei in zona de sud a tarii, fiind generata o flexibilitate sporita a distributiei si cresterea numarului de clienti. Pentru anul 2012 estimam o majorare cu 20% a afacerilor, pana la nivelul de 16,2 milioane de euro (de la 13,5 milioane de euro in 2011), in conditiile in care situatia economica actuala va ramane stabila sau va cunoaste chiar o usoara imbunatatire. Evolutia pozitiva a veniturilor va fi influentata de continuarea investitiilor publice, in lucrari de infrastructura si urbanism. In 2011 am majorat capacitatea de productie cu 60%, de la 5.000 mp la 8.000 mp, datorita inaugurarii unei noi fabrici in localitatea Bolintin Vale, (judetul Ilfov), cea de-a treia alaturi de facilitatile din Veresti (judetul Suceava) si Podul Iloaiei (judetul Iasi)”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica. Programul de extindere a societatii Symmetrica pentru anul in curs prevede extinderea retelei de distributie in tot mai multe zone din tara, astfel incat sa devina cel mai accesibil producator de pavele si borduri vibropresate din Romania. 
Piata specifica a insumat 70 milioane de euro in 2011
Pe plan local, piata de pavele si borduri a insumat anul trecut circa 70 milioane de euro, mentinandu-se la un nivel similar celui din 2010, conform estimarilor reprezentantilor societatii Symmetrica. „Cererile pe proiecte medii si mari au crescut in 2011 cu 4%, insa pretul mediu pe metrul patrat a inregistrat o usoara scadere, acesta fiind modul in care valoarea totala a pietei s-a mentinut la acelasi nivel”, a adaugat Sebastian Bobu. Din punct de vedere cantitativ, aceasta a insumat 12,5 milioane mp de pavele si borduri, fata de 12 milioane mp in 2010. In contextul continuarii proiectelor finantate din fonduri europene, compania mizeaza pe un usor avans al pietei, de 5% fata de 2011, pana la o valoare de 73,5 milioane de euro si un volum de 13 milioane mp. Informatii suplimentare, la www.symmetrica.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter