RO EN
Coșul este gol

SYMMETRICA: Afaceri de aproape 10 milioane de euro in semestrul intai

Vanzarile producatorului de pavele si borduri vibropresate Symmetrica s-au apropiat de pragul de 10 milioane de euro in primele sase luni ale acestui an (44,4 milioane de lei), in crestere fata de aceeasi perioada din 2015, evolutia optima datorandu-se mai ales livrarilor pe segmentul rezidential. Din punct de vedere cantitativ, vanzarile Symmetrica s-au majorat, de asemenea, pana la 1,5 milioane de metri de produse. "Investitiile publice - atat rezidentiale cat si nerezidentiale - au compensat, in aceasta perioada, lipsa proiectelor realizate din fonduri publice si estimam ca acest trend va fi sustinut pana la finele anului in curs", a declarat Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.
Pentru intregul 2016, conducerea Symmetrica si-a propus un avans de 5% al afacerilor fata de nivelul din 2015, pana la circa 91,5 milioane de lei (peste 20 milioane de euro). Anul trecut afacerile companiei s-au ridicat la 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), societatea livrand, in total, 3 milioane de metri de produse.
"Principalele probleme intampinate in prima jumatate din an pe piata de pavele si borduri au fost cele legate de termenele de incasare a lucrarilor finantate din fonduri bugetare si scaderea numarului de proiecte de infrastructura scoase la licitatie. De asemenea, o alta dificultate majora se refera la lipsa de forta de munca calificata, mai ales pe segmentul de montaj", a explicat managerul companiei.
In ceea ce priveste evolutia pietei de pavele si borduri in prima parte din acest an, reprezentantul Symmetrica estimeaza ca aceasta a avansat cu aproximativ 10%, in linie cu intreaga piata de constructii.
***
Symmetrica este o companie cu capital integral autohton, specializata in productia de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, fiind detinuta de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din titluri). Compania detine unitati de productie la Veresti (judetul Suceava), Podu Iloaiei (Iasi), Bolintin Vale (Giurgiu), Prejmer (Brasov) si Cociu (Bistrita-Nasaud). Societatea a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul din 2014.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter