RO EN
Coșul este gol

SIPEX: Avans de 4% al cifrei de afaceri, sustinut de vanzarile din canalul B2B

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale si finisaje pentru constructii din Romania, listat la Bursa de Valori Bucuresti in piata AeRO (simbol bursier SPX), cu activitate de 26 de ani pe acest segment, a inregistrat o crestere de 4% a afacerilor in primele 9 luni din 2023 comparativ cu perioada similara din 2022. Cifra de afaceri a ajuns la 236 milioane de lei,  sustinuta de vanzarile din canalul B2B care au avansat cu 13%. 
 
Irinel Gheorghe, CEO al SIPEX
"Avem un istoric de afacere care a ramas profitabila in orice context, fie ca este un context de criza economica, sociala sau pandemie. Am inregistrat o crestere a afacerilor si profit intr-un mediu macroeconomic dificil si un sector al constructiilor afectat de provocari diverse. Am continuat sa ne concentram pe dezvoltarea de parteneriate si extinderea gamei de produse. Suntem flexibili, ne-am adaptat ofertele permanent pentru a raspunde asteptarilor pietei si am gestionat eficient stocurile, elemente care au sprijinit avansul vanzarilor. Obiectivul nostru ramane mentinerea profitabilitatii si cresterea afacerii pe baze solide.”
 
 
Profitul net inregistrat in primele 9 luni din 2023 a fost de 3 milioane de lei, principala categorie de cheltuieli operationale este reprezentata de cheltuielile privind marfurile, cu o pondere de 85,27% din totalul cheltuielilor de exploatare inregistrate.
De asemenea, la data de 23.08.2023 a fost reales Consiliului de Administratie al SIPEX, pentru o perioada de 4 ani, astfel: d-nul Constantin Irinel Gheorghe, Presedinte; d-nul Gheorghe Constantin, membru; d-nul Lucian Azoitei, membru.
SIPEX opereaza un model de afaceri integrat, cu 3 linii de afaceri: vanzare si distributie de materiale si finisaje pentru constructii, prestari servicii (consultanta tehnica) si vanzare de produse finite colorate. Distributia se realizeaza prin cele trei canale: retailul traditional, business to business si magazinul online propriu, cu aplicatii pentru mobil, tableta si laptop.
Raportul detaliat cu rezultatele financiare preliminare il gasiti aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter