RO EN
Coșul este gol

PRO BCA: Guvernul trebuie sa adopte o strategie care sa duca la relansare

Asociatia Producatorilor de BCA din Romania PRO BCA solicita Guvernului luarea de masuri imediate concretizate prin fundamentarea unei strategii care sa duca la relansarea economica si sa sustina in mod real mediul de afaceri. Organizatia reuneste principalele companii producatoare de BCA, respectiv: Macon, Celco, Xella RO, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Ecoblock si compania producatoare de pasta de aluminiu - Alba Aluminiu. Incepand cu luna mai a.c., PRO BCA a devenit membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA - EAACA, fiind a 18-a asociatie nationala din spatiul european care s-a afiliat la aceasta federatie.
 
Dr. Marius Dumitru Marin, vicepresedinte si director executiv al asociatiei PRO BCA: “Ne declaram profunda dezamagire fata de incoerenta actiunilor executivului si de modul in care acestea sunt implementate. Declaratiile reprezentantilor Guvernului din ultima perioada, cu privire la diferite modificari fiscale, sunt dovada disfunctionalitatii existente in actul de guvernare si nu fac decat sa destabilizeze mediul economic, prin lansarea unor afirmaţii confuze, alungand potentialii investitorii care se vor vedea in situatia de a abandona orice intentii de investitii in spatiul economic romanesc, orientandu-se spre economii stabile, cu evolutii predictibile, care sa poata asigura cadrul optim dezvoltarii unor planuri de afaceri viabile. Desi am subliniat in repetate randuri lipsa unei strategii clare la nivel guvernamental si a unui plan anticriza ca parte a acesteia, cu efecte imediate, nu s-a luat nicio masura in acest sens, ci ne adancim tot mai mult in provizoratul in care suntem nevoiti sa ne desfasuram activitatea, fara posibilitatea de a fundamenta si urmari propriile noastre strategii. Solicitam pe aceasta cale Guvernului luarea de masuri imediate, concretizate prin elaborarea unei strategii care sa duca la relansarea economica si sa sustina in mod real mediul de afaceri, astfel incat sa evitam blocajul spre care ne indreptam“.
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter