RO EN
Coșul este gol

EUROCONSTRUCT: Noua recesiune pe piata europeana a constructiilor

Previziunile referitoare la volumul lucrarilor de constructii din comunitatea Euroconstruct pentru 2010 indica o noua contractie, de aproximativ 4%, dupa ce datele disponibile pentru 2009 au confirmat un declin de 8,8% fata de anul anterior. Pentru 2011 reprezentantii organizatiei estimeaza o revenire graduala (+1,2%), urmata de un trend ascendent si in 2012 (+2,4%). Astfel, recesiunea continua si in 2010, pietele cele mai afectate fiind cele din Irlanda, Portugalia si Spania, ce vor inregistra scaderi de -27,5%, -10,2%, respectiv -17,7%. Totusi, vor exista si evolutii optime pe piete-cheie precum Germania, unde este asteptata o revenire a domeniului, evaluata la +0,4% (dupa o usoara reducere a activitatii in 2009). De asemenea, rezultate pozitive sunt asteptate si in Ungaria (+2,8%), Slovacia (+4,8%), Suedia (+2,1%) si Elvetia (+1,1%). Polonia ramane un caz exceptional in Europa, avand in vedere faptul ca recesiunea nu a fost resimtita. Astfel, piata poloneza a constructiilor va creste si in 2010 (+10%), 2011 (+14,5%) si 2012 (+14,1%). Astfel, sectorul constructiilor din Europa Centrala si de Est va inregistra - in ansamblu - o majorare de +3,7% in acest an, crestere ce se va consolida in 2011 (+9,9%), cand se estimeaza ca sectorul specific din Cehia se va relansa.
***
Cele 19 tari din regiunea Euroconstruct sunt: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie. Informatii suplimentare, la www.euroconstruct.org

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter