Klingspor Romania, furnizor de unelte si accesorii pentru slefuire, taiere, frezare si lustruire, a inregistrat o crestere de 10% a cifrei de afaceri din primele noua luni ale acestui an, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2020, pentru ultimul trimestru conducerea companiei estimand o atenuare a acestei dinamici. Tendinta de crestere sustinuta va continua si in 2022, cand business-ul Klingspor Romania ar urma sa creasca cu 12%, potrivit datelor companiei.
"Evolutia cifrei de afaceri pentru anul 2021 este una peste asteptarile noastre, inregistrand, pentru acest an, pana in acest moment, o crestere cu doi digiti. Cele mai cautate produse din portofoliul nostru au fost discurile de debitare/ polizare, foi abrazive si discurile diamantate, care sunt produsele vedeta ale acestui an. Pandemia a impactat activitatea companiei in moduri diferite, dar cel mai mult ne-a afectat faptul ca nu am mai putut interactiona direct cu clientii si nu am mai putut fi aproape de utilizatorul final", a declarat Cristian Dinu, directorul general al Klingspor Romania.
Compania lanseaza, anual, zeci de produse noi, directie pe care o va mentine si in anii urmatori.
"Klingspor isi pastreaza reputatia de firma inovatoare si lanseaza, in fiecare an, zeci de produse noi si chiar game intregi care pana acum nu au mai fost in portofoliul nostru de produse. In continuare, ne vom concentra pe lansarea cu succes a produselor noi si identificarea de noi oportunitati. Totodata, am inceput, din acest an, sa identificam si sa abordam canalul de private label. Avand in vedere costurile de transport din Asia si termenele de livrare mari, companiile care aveau private label s-au indreptat catre noi datorita faptului ca noi avem unitati de productie in Europa si termenele de livrare nu au fost afectate de pandemie", a precizat reprezentantul Klingspor Romania.
Intre dificultatile cu care se confrunta compania se afla, in continuare, lipsa de forta de munca specializata. "Ne dorim sa ne extindem echipa atat anul acesta, cat si in 2022. Cautam pozitii in departamentul de vanzari, marketing si tehnic, dar forta de munca specializata lipseste cu desavarsire", mai spune Cristian Dinu.
Uitandu-se catre anul 2022, managerul considera ca provocarile in domeniul constructiilor vor fi mentinerea trendului crescator, avand in vederea explozia preturilor la materia prima si utilitati, dar si disponibilitatea marfurilor in piata.
"Pentru Klingspor consider ca provocarile vor fi, ca si anul acesta, pastrarea unui stoc optim, livrarea in parametri normali si gestionarea impactului generat de cresterea preturilor. Oportunitatile pentru 2022 vor fi, pentru noi, investitiile deja anuntate ale statului in infrastructura, dar si proiectele private, care cred ca vor fi pe un trend pozitiv la fel ca in 2021", estimeaza Cristian Dinu.
***
Klingspor livreaza pe piata locala o gama foarte variata de accesorii utilizate in sectorul de constructii, acestea fiind grupate in trei categorii principale: discuri diamantate, discuri de taiere si accesorii abrazive pentru slefuire, pe suport (role, coli). Compania detine o unitate logistica in Pantelimon (judetul Ilfov), de unde realizeaza livrari in toata tara, iar produsele sunt patentate si fabricate in Germania.