RO EN
Coșul este gol

Guvernul pregateste o schema de ajutor in sprijinul producatorilor locali de materiale

Noul Guvern al Romaniei, condus de liderul PSD Marcel Ciolacu, pregateste o schema de ajutor de stat care are ca obiectiv cresterea productiei interne de materiale de constructii si reducerea exporturilor. Schema va fi prezentata intr-o sedinta ulterioara a Executivului, dupa care va intra in circuitul de avizare.
"Peste 8 miliarde euro a insemnat deficitul pe balanta comerciala (in 2022), respectiv importurile pe materiale de constructii. Am importat peste jumatate din ceea ce folosim, pana la aproape 70%, si este o industrie care genereaza 420.000 de locuri de munca si ne propunem sa mai aducem cel putin 20, sa mai cream cel putin 20.000 de locuri de munca noi. Mai multe detalii despre schema, ce inseamna ea, (vor fi disponibile) dupa ce vom avea prima lectura si dupa ce va intra in circuitul de avizare, astfel incat toti colegii sa-si poata spune parerea despre aceasta schema de ajutor de stat. Inclusiv va urma si notificarea comisiei, bineinteles", a declarat Radu Oprea, ministrul Economiei.
Reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de constructii este prevazuta si in Programul de guvernare PSD pentru perioada iunie 2023 - decembrie 2024, iar lansarea unei scheme de ajutor de stat in acest sens a fost anuntata de Marcel Ciolacu inca de la finalul anului trecut, cu prilejul Galei Star Construct.
De asemenea, potrivit Programului de guvernare, Executivul are in plan si lansarea unor programe de finantare dedicate Start-up-urilor din principalele sectoare producatoare de tehnologii verzi: mediu si ape curate, energie si transport curat, tehnologii pentru constructii de infrastructura si cladiri, tehnologii medicale, IT&C subordonat economiei circulare, alimentatie organica.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter