Diviziile de ciment, betoane si de agregate ale Carpatcement, membru al grupului international HeidelbergCement, au obtinut cresteri ale volumelor de vanzari de 7%, 20% si respectiv 35% in 2011, comparativ cu anul anterior, in pofida unui context financiar dificil pentru piata constructiilor din Romania si a unei evolutii anuale de 5% a pietei cimentului. Totodata, anul trecut subsidiarele autohtone ale concernului german au realizat investitii totale de 8,5 milioane de euro, pentru 2012 conducerea companiei anuntand un buget similar pentru investitii. Fondurile vor fi directionate, in continuare, catre eficientizarea si modernizarea fabricilor, cogenerarea de combustibili alternativi si diversificarea gamelor de produse. De asemenea, in ceea ce priveste evolutia afacerilor, pentru anul in curs se previzioneaza mentinerea unui trend ascendent, in functie de conditiile oferite de sectorul intern al constructiilor. "Piata a inceput deja sa dea usoare semne de imbunatatire si ar putea sa se inscrie pe o directie constanta de crestere economica, in cazul in care va exista stabilitate macroeconomica si politica si daca vor fi demarate masurile de relansare economica anuntate de autoritati", a declarat Florian Aldea, Country Manager al grupului Carpatcement. Compania livreaza materiale de constructii pe santierele unor din cele mai importante obiective aflate in executie la nivel national, precum autostrada Deva-Orastie si Catedrala Mantuirii Neamului. In perioada 1998 - 2011 grupul de firme a investit in protectia mediului fonduri de peste 30 milioane de euro, din care aproximativ 7 milioane de euro s-au alocat pentru generarea de combustibili alternativi. Investitiile au vizat, preponderent, realizarea unor instalatii de co-incinerare, contribuind la conservarea resurselor naturale neregenerabile si la eliminarea unei cantitati mari de deseuri din mediul inconjurator.
Vanzari de 12,9 miliarde euro la nivel de grup
Rezultatele pozitive obtinute de Carpatcement pe plan local se inscriu in linia generala de crestere inregistrata la nivel international de grupul HeidelbergCement. Veniturile concernului german s-au majorat, anul trecut, cu 10%, pana la 12,9 miliarde euro. Din punct de vedere cantitativ, vanzarile de ciment si betoane au sporit cu cate 12%, iar cele de agregate cu 6%, evolutia optima a afacerilor datorandu-se Unei pozitionari geografice si unor conditii meteorologice favorabile. De asemenea, grupul si-a mentinut pozitia solida prin aplicarea mai multor tipuri de masuri strategice, cum ar fi: cresterea eficientei in privinta reducerii costurilor interne, continuarea consolidarii pozitiei pe pietele aflate in dezvoltare, majorarea capacitatilor de productie sau construirea unor noi fabrici (precum fabrica TulaCement din Federatia Rusa, inaugurata in vara anului trecut, ce are o capacitate de productie de doua milioane de tone.
***
Cu investitii ce depasesc 450 milioane de euro, grupului HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. Compania este prezenta in tara noastra din 1998, in calitate de producator de ciment, betoane si de agregate prin intermediul companiilor Carpatcement Holding (ce detine trei fabrici de ciment), Carpat Beton (cu 18 statii de betoane) si Carpat Agregate (ce gestioneaza activitatea a 14 cariere si exploatari de balast). Informatii suplimentare, la www.carpatcement.ro