RO EN
Coșul este gol

CARPATCEMENT a raportat o cifra de afaceri cumulata de 195 milioane de euro

Afacerile cu ciment, agregate si betoane ale Carpatcement s-au situat, anul trecut, la aproximativ 195 milioane de euro, fiind consemnata o scadere cu 7% fata de rezultatele din 2011. In acelasi timp, compania a obtinut o crestere de 11% a profitului fata de anul anterior, pana la 36 milioane de euro. In ceea ce priveste previziunile pentru 2013, Florian Aldea, directorul general al grupului, a declarat ca "in masura in care lucrarile de infrastructura se vor situa la nivelul anului 2012, ne asteptam la o stagnare a pietei, avand in vedere ca nu se intrevede o evolutie pozitiva a puterii de cumparare a populatiei. Daca ritmul lucrarilor de infrastructura va scadea, atunci este posibil ca aceasta sa se reflecte intr-o reducere a pietei cimentului in 2013." Potrivit datelor producatorului, pentru proiectele de infrastructura s-au livrat, anul trecut, circa 8%-9% din productia totala de ciment a companiei, evaluata la 2,75 milioane de metri cubi, diferenta de peste 90% fiind directionata catre proiectele private, cele mai importante dintre acestea fiind reprezentate de Catedrala Mantuirii Neamului (unde pana in 2012 s-au livrat circa 20.000 mc de beton), precum si de diverse alte proiecte de reabilitari, modernizari, reparatii, cladiri de birouri si comerciale, centre logistice etc.
 
Sunt vizate investitii de pana la 9 milioane de euro in acest an
In vederea consolidarii pozitiei de lider detinute pe piata din Romania, grupul Carpatcement a continuat sa investeasca in 2012 in proiecte de responsabilitate sociala adresate comunitatilor locale si in solutii care sa permita reducerea costurilor (cresterea eficientei energetice prin utilizarea variantelor alternative pentru energie electrica si combustibili. Fondurile totale alocate pentru investitii in 2012 s-au cifrat la 6 milioane de euro, pentru anul in curs conducerea companiei avand planificate proiecte in valoare de circa 9 milioane de euro. "Prin investitiile constante in proiecte de CSR, Carpatcement contribuie si sustine dezvoltarea comunitatilor locale din comunitatile gazda ale fabricilor companiei - Fieni, Deva si Bicaz, iar acesta este un lucru care denota stabilitate si dezvoltare durabila", a precizat Florian Aldea.
Anul trecut, Carpatcement a contribuit la dezvoltarea economica a Romaniei, contribuind cu aproximativ 130 milioane de lei la bugetul statului, prin plata de taxe si impozite.
***
Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pietei de ciment din Romania, estimata la circa 600 milioane de euro anual. Competitorii firmei sunt reprezentati de subsidiarele locale ale grupurilor Lafarge si Holcim. La nivel national, compania detine trei fabrici de ciment, amplasate la Bicaz, Deva si Fieni, iar de la accesarea pietei locale de profil a realizat investitii totale de peste 450 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.carpatcement.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter