WeMat, companie lider pe segmentul pardoselilor comerciale pe piata imobiliara, anunta venituri de 17 milioane de Euro pentru 2022, inregistrand o crestere de 13,5% fata de 2021.
In 2022, pe langa procesul de rebranding (compania a purtat anterior denumirea de Decor Floor), activitatea WeMat s-a concentrat pe diversificarea portofoliului de produse si servicii oferite, inregistrand o crestere semnificativa a volumelor ”year-to-year” pe zona serviciilor de antreprenor de specialitate.
”In 2022 piata imobiliara si constructiile au traversat o perioada buna in ceea ce priveste dezvoltarile. Cu toate acestea, exista elemente de instabilitate in ceea ce priveste previziunile economice si lanturile de aprovizionare. In ciuda numeroaselor provocari, am livrat peste 70.000 mp sistem de pardoseala tehnica in cele mai importante proiecte de birouri din Bucuresti, peste 30.000 mp pardoseli din lemn si peste 30.000 mp finisaj ceramic pentru un proiect high-end rezidential din Bucuresti, precum si peste 25.000 mp pardoseala tehnica pentru o dezvoltare din Timisoara,” explica Octavian Moroianu, Fondator & CEO WeMat.
In 2023 WeMat mentine previziunile de crestere, atat pe principala piata - Romania, cat si pentru pietele sale secundare, Ungaria si Bulgaria. Compania remarca trei tendinte principale pentru 2023:
- Cladirile “verzi” si eficiente sunt in centrul atentiei, devenind mult mai mult decat un simplu criteriu de bifat pentru beneficiari. In 2023, proiectele vor fi abordate din punct de vedere al dezvoltarii durabile, ce are la baza implementarea unor tehnologii si practici ce permit accesibilitatea pe termen lung, cu un impact minim asupra mediului. Reglementarea standardului nZEB cat si competitia din zona proiectelor noi dezvoltate va aduce cu siguranta o crestere pe segmentul sistemelor de fatade ventilate.
- Creste interesul clientilor pentru solutiile acustice inovative din punct de vedere al design-ului din spatiile de birouri.
- Dinamica economica genereaza un interes tot mai mare in sectoarele de automatizare a proceselor de programare si gestiune a fluxurilor de marfa. Ne indreptam spre o noua revolutie industriala, in care automatizarea si digitalizarea business-urilor se vor afla in prim-plan.