RO EN
Coșul este gol

URALITA: Crestere cu 1,8% a cifrei de afaceri din primul trimestru

Producatorul spaniol de materiale de constructii Uralita, activ in Romania prin intermediul distribuitorului de vata minerala Ursa, cu afaceri anuale de circa 6 milioane de euro, a raportat vanzari totale de 130,3 milioane de euro in primele trei luni ale acestui an, in crestere cu 1,8% fata de aceeasi perioada din 2014. Rezultatul indica exclusiv incasarile diviziilor de izolatii si tubulatura, dupa ce compania a cesionat divizia de tigla ceramica firmei luxemburgheze Braas Monier. Livrarile realizate pe pietele din afara Spaniei au cumulat 76% din total, fiind afectate foarte mult de deprecierea rublei in raport cu moneda euro, avand in vedere faptul ca Rusia reprezinta una dintre cele mai importante piete de desfacere pentru grupul spaniol. Profitul operational aferent perioadei de raportare s-a cifrat la 9,1 milioane de euro, cu 1,9% sub nivelul din acelasi interval din 2014. Potrivit celui mai recent raport financiar al companiei, Uralita a incheiat trimestrul intai a.c. cu o pierdere neta de 18,9 milioane de euro, reducandu-se cu 18% fata de nivelul din 2014, din cauza cheltuielilor mai mari, care, in primele trei luni ale anului in curs, au totalizat 14,6 milioane de euro.
Din punct de vedere al distributiei regionale, vanzarile din Europa Centrala si de Vest (ce reprezinta 55% din total) s-au majorat cu 7,4%, datorita cresterii cererii de gips-carton din Franta, precum si ca urmare a deschiderii fabricii de polistiren extrudat de la Bondeno (Italia). Afacerile din Spania (evaluate la 24% din total), s-au majorat cu 13%, confirmandu-se tendinta de revigorare a pietei constructiilor din tara, vizibila inca din 2014. Totusi, activitatea din Europa de Est si Federatia Rusa (care cumuleaza o pondere de 20%), a inregistrat un recul de 13%, din cauza problemelor de pe piata ruseasca.
In tara noastra, Ursa Romania a raportat pentru 2014 o cifra de afaceri de 25,3 milioane de lei si un profit net de circa doua milioane de lei.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter