RO EN
Coșul este gol

SIKA: Pardoselile decorative pentru locuinte detin sub 10% din piata de profil

Piata de pardoseli din Romania este dominata, in prezent, de sistemele destinate proiectelor industriale (50% din total), urmate de cele comerciale (20%) si cele pentru parcari auto (20%), in diferenta de circa 10% fiind incluse pardoselile decorative pentru locuinte, potrivit datelor Sika Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori din acest domeniu. "In ultimii ani am observat o cerere in crestere pe segmentul rezidential si estimam ca, in urmatorii trei ani, ponderea acestui sector in totalul pietei de pardoseli va ajunge la circa 15%", a declarat Aurelian Pascale, managerul diviziei de pardoseli din cadrul Sika Romania. In ansamblu, piata pardoselilor va inregistra, in acest an, o crestere de 5% fata de nivelul din 2014, datorata, preponderent, reluarii proiectelor imobiliare, atat rezidentiale, cat si comerciale, dar si a celor industriale de mare anvergura.
Potrivit datelor Sika, evolutia segmentului pardoselilor decorative pentru locuinte va fi determinata de dorinta populatiei de a se alinia la trendurile europene din domeniu, precum si de influenta arhitectilor si designerilor locali, care vor sa realizeze decoratiuni inovatoare si proiecte cat mai atractive. Astfel, tot mai multi romani opteaza pentru sisteme decorative de pardoseala, cum sunt cele epoxidice si poliuretanice, in detrimentul variantelor clasice, din PVC, cu parchet sau placi ceramice. "Chiar daca aceste sisteme de pardoseli sunt mai putin cunoscute, deschiderea tinerilor arhitecti pentru depasirea conventionalului, tendinta fireasca de maturizare a pietei sustinuta si de numarul crescator al proprietarilor de vile, case de vacanta, spatii de agrement si de relaxare, au determinat o usoara crestere a cererii pentru aceste sisteme de acoperire a pardoselilor. Un segment care prezinta potential de crestere rapida este reprezentat de piata locuintelor", a explicat Aurelian Pascale, Manager Divizie Flooring Sika Romania.
Sika este unul dintre principalii furnizori de sisteme pentru pardoseli din tara noastra, pentru segmentul rezidential avand in portofoliu sisteme de pardoseli de baza de rasini (sintetice, epoxidice sau poliuretanice) sau care se pot aplica in locuinte in diferite combinatii decorative precum Sika ComfortFloor, CompactFloor, DecoFloor, DecoFlake, DecoQuartz, Sika Balcony sau Sika EmotionFloor.
***
Sika Romania este subsidiara locala a grupului elvetian Sika, lider mondial in productia de aditivi, adezivi si produse chimice speciale pentru constructii. Compania are filiale in 91 de tari si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, in 2014 inregistrand vanzari de 5,6 miliarde CHF. In tara noastra, grupul detine o fabrica de aditivi la Brasov si una de mortare speciale si adezivi, in Cluj-Napoca, inaugurata anul trecut. In 2014, Sika Romania a raportat la Ministerul Finantelor Publice o cifra de afaceri de 21,2 milioane de euro, in crestere cu 14,6% fata de nivelul de circa 18,5 milioane de euro din 2013.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter