RO EN
Coșul este gol

SAINT-GOBAIN: Scaderi ale vanzarilor pentru aproape toate diviziile

Grupul francez Saint-Gobain, cel mai mare producator global de materiale pentru constructii, a inregistrat o scadere de 2,7% a cifrei de afaceri din 2013 fata de cele 12 luni anterioare, pana la 42 miliarde euro. Pentru anul in curs, managerii companiei au in vedere o imbunatatire a venitului operational, in conditiile in care contextul economic se va mentine, in continuare, dificil. Printre obiectivele stabilite pentru 2014 se afla, de asemenea, mentinerea sub control strict a cheltuielilor si imbunatatirea fluxului de lichiditati. Din punct de vedere al structurii vanzarilor, divizia de materiale inovatoare a raportat o scadere de numai 0,7%, in special ca urmare a cresterii de 1,5% din a doua jumatate a anului. Acest segment include atat afacerile cu sticla float (care au crescut cu 0,8%), cat si pe cele de produse de inalta performanta tehnologica (precum materialele pe baza de ceramica, abrazive, plasticuri speciale etc.), care s-au redus cu 2,6% in perioada analizata. In ceea ce priveste produsele pentru constructii, acestea s-au majorat usor (+1,9%) datorita, in special, avansului semnificativ consemnat in semestrul al doilea al anului trecut (+5,6%). Divizia cumuleaza vanzarile de sisteme pentru interior (+3,4%) si solutii pentru exterior (+0,5%). Totodata, afacerile din domeniul distributiei de materiale pentru constructii s-au contractat cu 1,4%, iar cele de ambalare (Verallia) au scazut cu 1,8%. Unul dintre obiectivele stabilite pentru anul 2014 vizeaza vanzarea diviziei Verallia din America de Nord catre grupul Ardagh (lider in acest domeniu pe piata americana). Tranzactia este in curs de evaluare de Federal Trade Commission, organism anti-trust din SUA. Regional, incasarile din Franta s-au redus, anul trecut, cu 3,8% (pana la 11,7 miliarde euro), afacerile din celelalte tari vest-europene s-au diminuat cu 2,6% (la 17,5 miliarde euro), vanzarile din America de Nord au totalizat 5,9 miliarde euro (-3,6%), in timp ce subsidiarele de pe pietele emergente au raportat scaderi medii de 1,1% si o valoare totala de 8,56 miliarde euro a veniturilor.
***
La nivel national, compania este activa prin intermediul a patru companii - Saint-Gobain Construction Products (cu diviziile Isover, Weber si Rigips) si Saint-Gobain Glass, ce au raportat vanzari totale de circa 145 milioane de euro in 2012, avand 1.000 de angajati. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter