RO EN
Coșul este gol

FABRYO: S-a lansat vopseaua elastica texturata monostrat Savana

Fabryo Corporation, liderul pietei de vopsele si lacuri decorative, a inclus in oferta vopseaua elastica texturata monostrat Savana (VETM Savana). Produsul - dezvoltat in parteneriat cu BASF - utilizeaza materii prime si tehnologii moderne de ultima generatie si va fi disponibil pe piata la sfarsitul lunii aprilie a.c. Principala caracteristica a VETM Savana este data de elasticitatea permanenta, care se mentine la temperaturi variate (intre -20 grade C si 60 grade C). Vopseaua este recomandata pentru exterior si vine in sprijinul constructorilor, aducand durabilitate indelungata, economie de timp la aplicare si un consum redus de material, comparativ cu orice tencuiala decorativa structurata. “Rezistenta unei tencuieli minerale de fatada nu depinde doar de propria structura, ci si de modificarile pe care le sufera suportul, precum si de variatiile de temperatura si umiditate. VETM Savana este un produs specializat, care rezolva aceasta problema adaptandu-se la contractiile si dilatarile suportului, fara sa se fisureze. In plus, structura elastica, similara cauciucului, o face usor de aplicat si o transforma intr-un strat protector, care mascheaza defectele fatadei”, a declarat Mihaela Simion, director de dezvoltare al Fabryo Corporation. Noul produs are rolul unei armaturi care acopera defectele suportului – microfisuri, porozitati sau distantari ale placilor, permitand, in acelasi timp, peretelui sa respire. „BASF este lider mondial in domeniul chimic, cu o experienta de peste 40 de ani pe plan international in proiectarea si testarea materiilor prime necesare pentru productia vopselelor elastice. Proiectele BASF de cercetare transforma tendintele pietei, nevoile clientilor si ideile stiintifice, in succese economice”, sustine Luminita Teodorescu, director general BASF Romania. VETM Savana este disponibila in 187 de nuante rezistente la razele UV, in galeti de 14 litri. 
***

Compania Fabryo Corporation a incheiat anul 2009 cu o crestere semnificativa a cotei de piata pe segmentul de retail, ajungand la 20,3%, de la 14,7% in 2008. Vanzarile nete ale firmei pe segmentul de produse decorative au crescut cu 4%, pe fondul unei piete in scadere cu 20%. Portofoliul companiei include vopsele, lacuri, emailuri, amorse si grunduri, comercializate sub marcile Savana, Innenweiss si Rost. Compania detine cea mai mare platforma de productie de vopsele din Europa de Sud-Est, in urma unei investitii de peste 15 milioane de euro, finalizate in 2007. Actionar unic al Fabryo Corporation este fondul de investitii suedez Oresa Ventures.

BASF a realizat vanzari de peste 50 miliarde euro in 2009 si are aproximativ 105.000 de angajati. Portofoliul firmei cuprinde o gama diversa de materiale, de la substante chimice de baza, produse pentru industria materialelor plastice, produse performante, pana la produse chimice pentru agricultura, de sinteza fina, precum si petrol si gaze. Actiunile BASF sunt listate la bursele de marfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si ZUrich (AN). Informatii suplimentare, la www.fabryo.ro sau www.basf.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter