RO EN
Coșul este gol

PPG: Rezultate optime in semestrul intai, inclusiv pe segmentul sticlei

Managerii corporatiei PPG Industries au anuntat ca rezultatele financiare din cel de-al doilea trimestru a.c. au sporit cu 5% fata de perioada similara a anului anterior, rezultatul net consemnand un record absolut in toate regiunile vizate de holding si evidentiindu-se cu precadere printr-o crestere de 28% in Europa, in pofida unui mediu de afaceri dificil la nivel continental. In aceste conditii, lichiditatile si investitiile pe termen scurt au ajuns sa depaseasca 2,9 miliarde USD la data de 30 iunie 2014. Comentand faptul ca in trimestrul al doilea vanzarile nete din operatiuni continue s-au majorat cu 199 milioane USD, cifrandu-se la 4,1 miliarde USD, ceea ce inseamna ca holdingul a devenit, prin noua strategie aplicata, unul dintre cele mai importante grupuri specializate in fabricarea/comercializarea de sisteme si materiale de finisaj, produse chimice, precum si vitraje speciale, Charles E. Bunch, presedintele PPG Industries, a subliniat: "Beneficiile actualului portofoliu restructurat de afaceri au devenit deja cuantificabile, remarcandu-se majorari ale veniturilor si profitabilitatii pe toate planurile, chiar daca principalele motoare de crestere s-au remarcat in cadrul diviziilor de solutii OEM pentru industria auto si de produse de finisare destinate aplicatiilor industriale si speciale, in timp ce sectia de vitraje s-a incadrat pe un trend ascendent mai putin accentuat (+7%)". Din punct de vedere regional, subsidiarele din Europa au consemnat performante notabile (+28%), pe fondul unei reluari progresive a trendului ascendent al pietelor-tinta si al unei recuperari economice graduale, in contextul implementarii anterioare a unui plan structural de diminuare a costurilor operationale. In SUA si Canada, rata de crestere, modesta initial s-a accelerat progresiv. Pe segmentul de finisaje performante, cifra de afaceri din trimestrul al doilea s-a situat la 2,3 miliarde USD (+4%), sectia de vopsele industriale a raportat venituri de 1,5 miliarde USD (7%), in timp ce divizia de sticla s-a evidentiat prin incasari de 289 milioane USD (+7%). Si in primul semestru PPG Industries a avut un parcurs optim al activitatii, cu o crestere de 10,4% a vanzarilor, de la 6,99 miliarde USD in ianuarie-iunie 2013 la 7,71 miliarde USD.  
***
Potrivit conducerii sale, PPG Industries, din Pittsburgh – Pennsylvania (SUA), este unul dintre liderii mondiali ai sectorului de produse chimice pentru constructii, respectiv in industria de vitraje, reprezentand o corporatie ce se distinge in raport cu firmele competitoare "prin inovatie, sustenabilitate si culoare". Fondata in 1883, societatea PPG activeaza in mai mult de 60 de tari din intreaga lume, vanzarile aferente anului 2013 depasind 15,1 miliarde USD. In Romania, divizia de vopsele arhitecturale a PPG este reprezentata de societatea Trilak Coatings, din Miercurea Ciuc (Harghita), care – potrivit informatiilor oficiale – a realizat anul trecut o cifra de afaceri neta de 13 milioane de lei, in timp ce in exercitiul financiar anterior acest indicator s-a plasat la 15,2 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.ppg.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter