RO EN
Coșul este gol

POLICOLOR continua investitiile in cresterea productiei si dezvoltarea portofoliului

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor a inregistrat o crestere de 5% a vanzarilor consolidate in primele sase luni ale anului in curs, in urma actualizarii si lansarii de noi game de produse, precum si datorita dezvoltarii canalelor de distributie. Conducerea companiei estimeaza mentinerea cresterii de 5% - 6% si la finalul lui 2014 pentru afacerile de pe plan local, vanzarile grupului urmand a depasi, astfel, la 30 milioane de euro. In 2013, incasarile Policolor s-au situat la 29 milioane de euro, din care 24,9 milioane de euro au fost generate de Policolor, iar 4,4 milioane de euro de subsidiara Deko Professional Services. Numarul angajatilor Policolor a crescut, de asemenea, in prima jumatate a anului, cu 18%, la un total de 381 de persoane.
"Am avut parte de o perioada nefavorabila din punct de vedere meteorologic derularii lucrarilor de constructii, insa marcile de baza au inregistrat cresteri de peste doua cifre in ultimele luni. Piata ne arata ca daca activitatea din sectorul constructiilor nu se recupereaza, nu vom avea o evolutie pozitiva a sectorului pana la sfarsitul anului in curs", a declarat Marius Vacaroiu, CEO al Policolor. Din punct de vedere al canalelor de distributie a vopselelor, compania a consemnat o crestere consolidata de 15% fata de primele sase luni din 2013 a vanzarilor realizate prin intermediul centrelor de bricolaj. Majorari semnificative au fost realizate si in magazinele traditionale, in timp ce prin reteaua comerciala proprie, livrarile Polocolor au sporit cu 10%. Cea mai mare parte a volumelor a fost generata de produsele noi din gamele Spor si CasaBella, dar si de noul sortiment Vinarom. In functie de structura gamei de produse, vopsele lavabile au consemnat vanzari cu 15% mai mari in primele sase luni ale anului, comparativ cu acelasi interval din 2013, in timp ce cererea de tencuieli decorative si emailuri produse de Policolor s-a majorat cu 30%.
 
Investitie de 7 milioane de euro intr-o noua linie de productie
Dupa redeschiderea fabricii de rasini din Ruse (Bulgaria), pentru reconstructia careia au fost alocate fonduri de 3,6 milioane de euro, grupul Policolor-Orgachim a demarat procedurile pentru realizarea unei noi fabrici de vopsele auto, in Bucuresti. Pentru unitatea in care se va transfera productia actualei fabrici Klar Professional se estimeaza o investitie de 7 milioane de euro. In ceea ce priveste investitiile in portofoliul de produse, Policolor a alocat aproape 500.000 de euro in 2014 pentru dezvoltarea noului sistem de auto refinish Klar Ultra, care cuprinde o gama completa de produse pentru reparatia caroseriilor. In cadrul diviziei de vopsele si lacuri decorative, in luna iulie 2014 a fost lansat un nou email pe baza de apa, Spor Aqua. Tot din planul de investitii ale companiei face parte si extinderea retelei de magazine proprii cu doua unitati noi, in Brasov si Cluj-Napoca. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter